Derde zege op rij voor de A1

De A1 heeft zaterdag het thuisduel tegen Hoogland ruim gewonnen. Daarmee nam de ploeg revanche voor de uitnederlaag eerder dit seizoen. Op de overwinning zaterdag was weinig af te dingen; Fc Breukelen was de betere ploeg.

De thuisploeg begon, zoals de laatste weken steeds het geval is, geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd. De tegenstander werd op eigen helft teruggedrongen. Door snelle combinaties en door veel over de vleugels aan te vallen, creëerde de A1 een handvol kansen. Alleen werd daar aanvankelijk weinig zorgvuldig mee omgesprongen. Het duurde even voordat de eerste treffer viel. In de twintigste minuut was het middenvelder Dennis die na een vlotte combinatie door het centrum de bal kreeg en met een schuiver de 1-0 liet aantekenen. Fc Breukelen hield het initiatief, maar raakte even de concentratie kwijt toen kort daarop linkerverdediger Mark bruut uit de wedstrijd werd geschopt. De grove overtreding werd door de scheidsrechter afgedaan met een vermaning. Mark werd minutenlang behandeld langs de zijlijn en viel uiteindelijk zwaar geblesseerd uit.

De A1 pakte de draad weer op, maar liet toch één steek vallen. Een aanvaller van Hoogland ontsnapte aan de buitenspelval en kon alleen op keeper Sander afstormen. Gelukkig wist deze de inzet te stoppen. Zo bleef de voorsprong van de A1 intact.

In de tweede helft werden de bezoekers direct weer onder druk gezet. De A1 ging op zoek naar een (verdiende) tweede treffer. Die kwam al snel, ditmaal door een fraaie individuele actie. Na een inworp vanaf links kreeg Dennis de bal, hij draaide knap weg van zijn tegenstander en drong het zestienmetergebied binnen. Zijn harde schot verdween knap achter de goalie: 2-0. Het was een kroon op zijn goede spel zaterdag.

Trainer Herman bracht nog twee wissels in. (Gerard van de B1: nog bedankt voor je invalbeurt). Voor tegenstander Hoogland was de wedstrijd gespeeld. De bezoekers raakten vermoeid en fc Breukelen kreeg, met nog een kwartier te spelen, de ene na de andere kans. De score kon daardoor snel oplopen. Het waren achtereenvolgens Steven, Metin en Sander die de voorsprong vergrootten tot 5-0.

Fc Breukelen staat door de zege vijfde op de ranglijst en nadert de kopgroep. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste Victoria in Hilversum. Benieuwd of onze jongens de zegereeks kunnen voortzetten.

Eindstand Fc Breukelen A1 - Hoogland A2 5-0 (1-0). Doelpunten: Dennis (2), Steven, Metin en Sander

Opstelling: Sander, Bas, Ricardo, Rick, Mark, Sander, Dennis, Vincent, Steven, Jurre en Metin.

Wisselspelers: Peter, Jannes en Gerard