D1 kan het ook op een knollenveld!

Nog zonder de geblesseerde Justin en Raymond moesten we vandaag aantreden in Nederhorst den Berg. Junior en Giorginho waren wederom de uitstekende vervangers. Voor de wedstrijd scheen het zonnetje nog lekker over de velden en de in de vele toeschouwers verheugden zich al op een mooie wedstrijd. Het zonnetje verdween echter en een mooie wedstrijd werd het ook al niet…!

Vanaf het eerste fluitsignaal besloot Nederhorst het verschil in voetbalcapaciteiten met de nodige fysieke kracht te compenseren. Onze jongens werden kort gedekt en mede door de nogal kleine afmetingen van het veld ontstond er zodoende weinig ruimte om de gebruikelijke combinaties te maken. Omdat de grasmat werkelijk op een knollenveld leek sprong de bal alle kanten op en was deze voor onze technici moeilijk onder controle te krijgen. Veel balverlies was dan ook het gevolg, echte kansen bleven uit. De tactiek van Nederhorst was er meer op gericht ons het spel zo moeilijk mogelijk te maken dan voor eigen kansen te gaan. Veel (onbestrafte) overtredingen, duwtjes en handenwerk brachten in eerste instantie het voor hun gewenste resultaat en dat was even wennen voor onze mannen. “Hotseknotsbegonia-voetbal was misschien wel de beste omschrijving voor de gehele eerste helft, het was vooral “knokken”. Nederhorst hanteerde regelmatig de “lange bal” met als resultaat dat deze in een van de slootjes rond het veld terecht kwam (lekker handig zo rond een voetbalveld en dan geen – of een hekje van 20 centimeter ervoor…) De D1 liet gelukkig ook zien dat ze zich snel kunnen aanpassen en zo werd er voor elke meter gevochten: als het niet mooi kan dan maar anders! De eerste helft leek te gaan eindigen met de brilstand maar een onverwacht, en op het eerste gezicht ongevaarlijk schot van Hans raakte onderweg nog een viertal hobbeltjes waardoor de keeper van Nederhorst verrast werd en de bal langzaam over de doellijn stuiterde. Ruststand 0-1

De tweede helft was wat beter, al wat gewend aan het veld en de instelling van de tegenstander konden we elkaar al beter vinden. Echt vloeiend ging het niet maar dat mochten wij ook niet verwachten. Achterin werden de speldenprikken keurig onschadelijk gemaakt en Nederhorst kwam verder onder druk te staan. Tot uitgespeelde kansen leiden het helaas niet en dus besloot Jordi het maar eens van afstand te gaan proberen. Uit een vrij trap van ca. 30 meter knalde hij de bal onbereikbaar hoog in de touwen: 0-2. Dit succes smakte kennelijk naar meer en de drie volgende pogingen gingen maar net over. Uit een scrimmage op de rand van de 16 meter mocht Bob vervolgens ook uithalen: 0-3 voor Breukelen, de wedstrijd was gespeeld. Nog een paar kleine kansen werden helaas niet verzilverd en zo eindigde deze strijd in een 0-3 overwinning.

Complimenten zijn op z’n plaats, niet vanwege het niveau maar wel voor de strijdlust en het aanpassingsvermogen. Het viel niet mee maar de overwinning was verdiend.

Volgende week spelen we de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. Onze tegenstander is het sterke Jonathan D1 (net als wij nog het gehele seizoen zonder puntverlies en een makkelijk scorende ploeg). Vrijdag vroeg naar bed want de wedstrijd begint al om 09.00 uur in Zeist.

VV Nederhorst D1 - FC Breukelen D1; 0-3 (0-1)

img_0094.jpg