Trainer Anthony Molleman kan eindelijk weer lachen

Altius C4 - FC Breukelen C3, zaterdag 21 februari 2009

Na een lange winterstop mocht de C3 weer beginnen met de competitie. Na een lage trainingsopkomst de afgelopen maanden en twee slechte oefenwedstrijden speelden we vandaag weer voor het echie tegen Altius. Zonder de geblesseerde keeper Jay (schouderblessure), Rox (operatie) en Koen (wintersport). Daarvoor in de plaats Roy; linkerspits uit de C1 en Sjoerd; vedette uit de C4. Nadat Anthony de opstelling bekend had gemaakt en iedereen op scherp had gezet, begon de wedstrijd. Iedereen was goed uitgeslapen. Kelle en Thijs in het centrum van de verdediging gaven geen enkele kans weg. Onze inval Keeper, Nils, had dit keer écht uit kunnen slapen. De dingen die hij te doen kreeg, deed hij als een geroutineerde keeper. Anouar en Martijn op de backposities kwamen veelvuldig de aanvallers ondersteunen. Het technische middenveld, bestaande uit; Jelle, Dennis, Bram en Jos, maakte het ene driehoekje na het andere. (Eindelijk begint de trainings-arbeid ook in de wedstrijd zichtbaar te worden.) In de voorhoede de broertjes van Liemt en in het centrum, “target-man” Hidde.

De eerste helft controleerden we de wedstrijd. We gaven geen kans weg en kregen wel vijf mogelijkheden op een doelpunt. Maar de scherpte ontbrak nog. Ruststand 0-0.

In de rust kregen we nuttige tips van Anthony en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Sjoerd was ondertussen de geblesseerd geraakte Jelle komen vervangen op de linkshalf positie. Na een mooie actie zag hij Hidde vrij staan. Vanaf de rand van de zestien schoot hij uit de draai de 1-0 binnen. Altius zette aan voor de gelijkmaker, maar in de buurt van Niels (bijna 2 meter lang) durfden ze toch niet te komen.

Na 25 minuten in de tweede helft en diverse vrije trappen en corners van Mike was het Jos die in een overvol strafschopgebied met links uithaalde. Door de benen van de keeper was het 2-0. Kort voor tijd werd het nog 3-0. Nu met rechts van Jos.

Eindelijk weer eens een overwinning en een glimlach van Anthony, trainer-coach.

Ook de meegereisde supporters waren zeer tevreden. Zit er in de tweede seizoenshelft nog meer in??!! A.s. zaterdag 11 uur thuis, weten we het vervolg.