Verslag 4e algemene ledenvergadering

Verslag 4e** algemene ledenvergadering FC Breukelen** Datum: 26-11-2008 Locatie: Kantine Verslag: Rens van Angelen Aanwezig: 24 leden Afwezig met bericht: M.v. Eck, M. Mur, H. Fledderus.

Afwezig zonder bericht: 713 leden

Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen die wel de moeite heeft genomen om te komen van harte welkom. Vaststellen Agenda Aangezien de penningmeester het niet is gelukt om de jaarcijfers af te hebben wordt de vergadering gevraagd om punt 8 en 9 te laten vervallen. Tevens wordt voorgesteld om de jaarcijfers vanaf 1 maart 2009 door de kascommissie te laten controleren. De jaarcijfers worden dan tijdens de volgende ledenvergadering in mei-juni besproken. Na een korte toelichting van de penningmeester gaat de vergadering hiermee akkoord. Vanuit de vergadering wordt gevraagd hoe de status is van de betaling van de contributie. De penningmeester geeft aan dat nog steeds niet alle contributies van het vorig seizoen binnen zijn. Dit seizoen is het een stuk beter gegaan, maar nog steeds is 25% van de contributie nog niet binnen. Hierop wordt verbaasd gereageerd en de vergadering vraagt om hardere sancties. Het volgende is besloten: de leden die na herinneringen op 1 februari 2009 nog niet betaald hebben mogen niet meer voetballen en de spelerspas wordt ingenomen. De vordering wordt dan in handen gegeven van een incassobureau. Dus iedereen die nog niet betaald heeft kom a.u.b. nu in actie en betaal op tijd kun je het niet veroorloven om in 1 keer te betalen zoek dan contact met de penningmeester voor uitstel of een betalingsregeling. Vanuit de vergadering komt de opmerking dat de vorige contributie verhoging vooraf te zwak is gecommuniceerd, men had graag in de uitnodiging gezien wat de verhoging precies was geweest. Tevens is men ontevreden over de prijsverhoging van de patat zeker gezien het te kleine bakje dat je krijgt voor 2,-.
Mededelingen Op 3 januari 2009 zal de nieuwjaarsreceptie zijn, dit net als vorig jaar met aan een sluitend een gezellige feestavond. De gemeente heeft toegezegd een tweede kunstgras veld, tevens heeft de vereniging gevraagd of veld 2 hiervoor in aanmerking mag komen, aangezien dit ons slechtste veld is. Ruud Emous geeft aan dat hij namens de vereniging op de beursvloer is geweest en legt kort uit wat dat inhoud. Het komt erop neer dat er gehandeld kan worden tussen verenigingen en het bedrijfsleven. Hieruit zijn voor de club 3 deals uit gekomen.

= Aanvulling van het bestuur: Naar aanleiding van deze vraag is in het bestuur besproken op welke wijze we met deze brief om willen gaan. Het lijkt het bestuur niet zinvol de brief alsnog te publiceren. Het zou een beloning zijn voor wijze waarop de briefschrijver heeft geopereerd. Het bestuur benadrukt dat het graag lessen trekken van (ook ongezouten) opmerkingen over de gang van zaken in de vereniging, maar dan wel in gesprek met elkaar. =

Vraag: Is er wel genoeg aandacht voor de AED (hartmassage syteem), zijn er wel voldoende vrijwilligers die dit apparaat kunnen bedienen. Antwoord: Vorig jaar is er een eerste oproep gedaan om je voor deze cursus aan te melden. Hieruit zijn 5 mensen opgeleid. Ook dit jaar zal er weer een oproep worden gedaan om mensen te trainen dit apparaat te gebruiken. Vraag: Waarom gaat het geld van een shirtsponsor van een jeugdteam naar de stichting en niet direct naar de vereniging. Antwoord: De stichting, de eigenlijke sponsorcommissie, krijgt deze gelden binnen en middels het convenant worden er afspraken gemaakt over het bedrag wat naar de vereniging toe moet vloeien. Vraag: Is het mogelijk om concreet aan te geven waar de opbrengst van de oliebollen actie naar toe gaat, nu wordt geroepen dat het voor de jeugd bestemd is maar kan het ook concreter. Antwoord: Dit kan, alleen moeten we ons afvragen of dat reëel is, want de hele jeugd vraagt nogal wat kosten, maar we zouden bijvoorbeeld de gelden van de oliebollenactie kunnen gebruiken voor het komende Sinterklaas feest. Vraag: Als er een jeugdcommissie wordt ingesteld, komt hier dan ook een beleidsplan voor, zodat voor iedereen duidelijk terug te vinden is wie wat doet en wat de diverse taken dan ook inhouden. Antwoord: Dit zal zeker een van de eerste actiepunten zijn van de commissie en het bestuur. Voor belangstellende heeft de scheidsrechterscommissie een arbitrage plan geschreven. Dit ligt ter inzage voor iedereen! De opmerking die vanuit de vergadering komt dat er nogal weinig leden aanwezig zijn, is natuurlijk terecht het is te triest voor woorden dat er nagenoeg geen spellende leden aanwezig zijn. De opkomst is ronduit slecht en geeft aan hoe de betrokkenheid van de leden is. De vraag is of hier iets aan te doen is. Deze vraag heeft het bestuur ook beziggehouden. Het feit blijft dat we er alles aan doen om de vergadering bij iedereen middels website weekstencil etc.. kenbaar te maken en we de leden niet kunnen verplichten aanwezig te zijn. Dus hier valt weinig aan te veranderen. Vraag: Kan er met het budget rekening worden gehouden met de investering van twee extra kleedkamers in de nabije toekomst. Antwoord: We hebben tijdens de start van de vereniging al onderzocht wat hier de kosten voor zouden zijn en dit was niet gering. Deze vraag leeft zeker ook bij het bestuur en daar waar zich mogelijkheden aanbieden worden deze met beide handen aangegrepen. Vraag: Gaat de vereniging door het de verhuur van gebouw 2 aan de BSO (kinderopvang ). Antwoord: Er is afgesproken dat we op 1 april 2009 met de BSO rond de tafel gaan om te kijken of we ermee doorgaan of dat we ermee stoppen. We zijn bewust een proefperiode met hen aangegaan en deze loopt tot 1 juni 2009.
Vraag: Is er ook met de businessclub contact geweest over de verhuur van gebouw 2. Antwoord: Nadat de vereniging de afspraak over verhuur met de BSO had gemaakt, meldde de BV ook interesse te hebben in gebouw 2. Met hen is besproken dat als zij met plan zouden komen, het bestuur naar de haalbaarheid en wenselijkheid zou bekijken. Prijs van de Patat is te duur! Sluiting De voorzitter bedankt iedereen voor zijn aanwezigheid en voor zijn inbreng, en bied alle 24 aanwezige leden een consumptie aan.