De tijgers van de FC Breukelen F2 zijn winterkampioen!

Op zaterdag 20 december stond er voor de tijgers van de F2 een spannende wedstrijd voor de Boeg. Immers de F2 stond bovenaan op de ranglijst met 1 punt voorsprong en dus moest er vandaag gewonnen worden.

De tegenstanders van vandaag was de F1 van Herta, altijd een lastige tegenstander.

De spanning was zichtbaar bij de jongens. Ze waren erg aanwezig in de kleedkamer maar wel met gespannen bleke gezichten.

De voorbereiding begon zoals vertrouwt met een korte terug blik op de vorige wedstrijd, wat ging er goed en wat kan nog worden verbeterd. De jongens kregen wederom de opdracht om in het veld zich als tijgers te gedragen. De tegenstander direct onder druk zetten en zelf het initiatief te houden.

De wedstrijd werd gestart en het was Breukelen die meteen de aanval opzocht. Herta had zich goed gegroepeerd en wisten de aanval van Breukelen goed te blokken en met snelle counters de verdediging van de FC Breukelen te testen. Het was Breukelen die de score wist te openen via een mooie aanval van Bob werd de bal gespeeld naar Floris die met een mooi afgemeten schot de keeper wist te passeren, 1-0 voor Breukelen. Op dat moment ging Breukelen het spel bepalen en zette Herta steeds meer onder druk. Het was Sam die met een fraaie solo vanaf rechts de bal hard voor gaf en…………. Jammer Floris kwam een centimeter te kort om de bal in de goal te glijden. In een volgende aanval wist Breukelen een corner af te dwingen en het was Thomas die met een fraaie inswinger bijna de keeper van Herta verraste. Deze wist de bal met zijn vuisten de bal uit de goal te rammen. Vanaf dat moment werd Breukelen slordiger in het rond spelen, positie houden enz. enz. Het gevolg was dat Herta via een hoekschop de bal achter Jhan Carlos wist te krijgen, 1-1. Dit was ook de rust stand.

Na de laatste tactische tips werd de 2e helft gestart.

Het spel golfde in het begin van de 2e helft op en neer maar uiteindelijk was het Breukelen die het spel meer en meer naar zich toe trok. Het was Sam die het op zijn heupen kreeg en de aanval opzocht. Herta kon hem op dat moment maar op één manier stoppen nl. via een overtreding. De Bal lag gunstig en Sam ging de vrije bal zelf nemen. Wat zou het worden een bekeken trap naar de bovenhoek, een kanonskogel? Sam nam een aanloop en……..Jááááááá het was geen bekeken trap geen kanonskogel het was een VUURPIJL. De keeper en de spelers ja zelfs het publiek hoorde alleen een scherp fluitend geluid en het was 2-1 voor de FC Breukelen.

Op dat moment was het belangrijk dat de druk op Herta werd gehouden en werd er een tactische wijziging in het team gedaan. Ole werd van de rechts back plaats de aanval ingezonden. Het was de hele wedstrijd al moeilijk om Ole op zijn plaats te houden. Ole was meer te vinden in de spits dan op zijn eigen positie nl. rechts back Deze wijziging werkte direct het was Sam die via weer via een mooie solo de achterlijn haalde en de bal met een fraaie trap bij Ole bezorgde. Ole nam de bal aan en met een woest schot belande de bal hoog in het dak van de goal, 3-1. Het publiek, bestaande uit vaders, moeders opa en oma’s en diegene die ik nog vergeet, ging uit zijn dak en het kampioensfeestje werd al gestart.

Herta probeerde het nog wel maar liepen steeds tegen een sterk verdedigende blok op onder leiding van Daan aan. Het was Daan die samen met Beau en Bob de verdediging aanstuurde.

De scheidsrechter keek op zijn klokje en floot de wedstrijd af. De jongens van de F2 vielen elkaar in de armen en met een gezamenlijke vreugde dans werd het kampioenschap gevierd.

Jongens namens iedereen, de trainers, de coaches, vaders en moeders, opa en oma’s klasse en gefeliciteerd met deze prestatie en zet hem op bij de volgende ronde.