D1 toont zich de ware KAMPIOEN !!

20 december 2008: Argon D2 - FC Breukelen D1

Vandaag dan de eerder afgelaste “topper” tegen de nummer 2; Argon D2! Deze tegenstander leek de enige die onze D1 nog enigszins kon volgen op drie verliespunten achterstand, maar met een straatlengte verschil in doelpunten. Bij winst zou Breukelen het kampioenschap dus officieel in de wacht slepen…..

Ondanks het belachelijk vroeg tijdstip (de wedstrijd begon zelfs iets later dan de geplande tijd van 08.45 omdat het nog niet eens helemaal licht was…..:-)) waren de ouders in grote getale opgekomen en slingerde zich in een colonne via Nieuwer ter AA en Wilnis naar Mijdrecht om getuige te zijn van het kampioenschap.

De D2 van Argon wenste hier echter niet aan mee te werken en zij kwamen dan ook goed uit de startblokken. Fel werd ten aanval getrokken maar zoals al het gehele seizoen bleven onze mannen (Bob, Jonas, Jordi en Douwe) als rotsen in de branding overeind en was daar altijd nog de meevoetballende Jesse als sluitpost! Na 5 minuten nam Breukelen het spel langzaam maar zeker over en werden sterker en sterker. Na de eerste schoten uit de tweede linie en enkele goed uitgespeelde aanvallen was het Michiel die uit een afgeslagen voorzet van Hans de bal op z’n slof nam en de keeper van Argon kansloos liet; 0-1! Argon liet het hoofd niet hangen en probeerde met veel inzet de opbouw van Giovanni en de jarige Mitchell te verstoren. Niet geheel zonder succes…

Toen Bob rustig dacht uit te verdedigen en de bal (te) nonchalant terug wilde spelen op Jesse, had hij de spits van Argon in z’n nek. De scheidsrechter zag een overtreding in z’n corrigerende actie en gaf een vrije trap aan Argon op de rand van de 16 meter die schitterend en onbereikbaar in de kruising verdween..: 1 - 1! Tot dan toe niet eens een onterechte stand maar het was duidelijk dat Breukelen steeds meer overwicht kreeg. De scheidsrechter had dat blijkbaar ook door en besloot te fluiten voor een blessurebehandeling toen Raymond alleen op de keeper afging….Dit bracht begrijpelijk wat reacties met zich mee. Gelukkig was het kort daarna Jordi die de 1 – 2 liet aantekenen door een geweldig afstandschot. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam een herstelde Jim in het veld en liet direct zien waar hij als spits voor staat..Uit wederom een poeier van Jordi (vrije trap), die eerst nog maar net door de keeper kon worden gekeerd, scoorde Jim uit de rebound en joeg de bal tegen de touwen: 1-3. De wedstrijd was beslist en speelde zich verder uitsluitend nog af op de helft van Argon. Michiel snelde op links langs z’n tegenstander en schoot direct in; 1 – 4. Daarna nog diverse kansen voor Mitchell, Jonas en Justin en uiteindelijk kon Jim (wederom uit de rebound) de eindstand op 1 – 5 bepalen.

Het kampioenschap in de 2e klasse was een feit en hier valt niets op af te dingen:…alles met overmacht gewonnen!! Uit handen van de sponsors Jan Kabalt en Ed Ossendorp werden de kampioensbloemen uitgereikt. Vervolgens gingen de mannen op de foto (zie de teamsite) en werd al zingend en juichend de kleedkamer opgezocht. De meegereisde toeschouwers keken tevreden terug op een goede wedstrijd, voor de ook jarige coach Dennis was het een mooi cadeautje..

We kijken alweer uit naar de tweede seizoenshelft met een nieuwe indeling en hopelijk sterke(re) tegenstanders. Ook voor de beker strijdt de D1 nog volop mee, we zijn benieuwd…..Iedereen fijne feestdagen toegewenst en tot in 2009!

D1_Kampioen.jpg