De tijgers van de F2 brullen weer!!!!!!!

De spelers van de FC Breukelen F2 hadden het erg moeilijk de laatste weken. Eerst thuis gelijk spelen tegen de één na laatste, terwijl jezelf de boven aan staat. Dan komt de kraker, de uit wedstrijd, tegen Victoria een 3-2 verlies. Wat moet je dan als er weer een topper voor de deur staat, immers de tegenstander van vandaag is Olympia’25 en staat nu 2e op de ranglijst en Breukelen als 3e. Ga je dan extra trainen of op trainingskamp naar een warm land? Néé…….. om de jongens weer zo scherp te krijgen als de TIJGERS van voorheen moet je ze tergen.

Dit was het plan in plaats van de auto’s te parkeren bij het complex van Olympia hebben we vandaag de auto’s geparkeerd bij de tennisvereniging van ’s Gravenland. Dit betekend dat de jongens door de sneeuw en hagelbuien over het terrein van Altius via een hondentraining, ja een snel lesje gehoorzaamheid, naar het sportpark van Olympia. Zoals u begrijpt hadden de leiders, in overleg met de trainer, een andere voorbereiding voor de wedstrijd gekozen.

Ondanks het slechte weer ging de wedstrijd Olympia ’25 F1 tegen de FC Breukelen F2 gewoon door.

Na de teambespreking en aanpassing in de opstelling, Thomas moest zijn links back plaats afstaan aan Beau en werd links op het middenveld opgesteld, werd de wedstrijd begonnen.

Met de stevige wind tegen zocht men de aanval geregeld op en wist men met diverse aanvallen gevaarlijk te worden, echter de laatste pass kwam of te laat of was nog onzuiver. Ook Olympia liet zich van de goede kant zien en wist in het begin 3 keer de keeper, Jhan Carlos, van de FC te testen maar deze stond zijn mannetje. Het spel van de FC werd steeds beter de driehoekjes de één-twéétjes gingen van links naar rechts van voor naar achter op het veld. Het was dan ook Floris die via een steekballetje Sam vrij voor de keeper te zetten. Sam gaf een schot op de goal en….en….. néé de keeper stopt de inzet van Sam. Alleen de keeper wist de bal niet vast te houden en in de rebound kwam bij Sam en Jáááááaáá de 0-1 voor de FC Breukelen. Dit was ook de stand bij rust. Tijdens de rust werd de te spelen strategie nogmaals doorgenomen en de nadruk nog meer op het overspelen gelegd.

De twééde helft werd afgetrapt en het was Breukelen die het spel dicteerde, het één keer raken waar steeds opgetraind was kwam boven drijven. Olympia kon het spel niet meer volgen en stond onder enorme druk vanuit het Breukelense kamp. De ene corner na de andere was er voor Breukelen, en…..Jááááá’goaaaaaaaaal. Het was Floris die de keeper van Olympia wist te verrassen en de 0-2 was een feit. Het werd voor Breukelen nog veel mooier het was Ruben die zoals Johan Cruijff in zijn beste jaren dwars door de defensie van Olympia slalomde en met een perfecte pass de bal naar Floris speelde. Iedereen was met stomheid geslagen de monden vielen open van verbazing….en waarom. Floris nam de bal aan zoals alleen van Basten dit kon en wist met een geplaatst schot de bal achter de keeper te krijgen….0-3. De spaarzame momenten die Olympia aanvallend had was het de laatste man van Breukelen, Daan, die de verdediging coachte en zelf ook niet vies was om om zijn verdediging te ondersteunen met slidings. De laatste minuten gingen en het leek erop of we bij een andere sport terecht waren gekomen, nl. ijshockey. Ja want Breukelen zette de powerplay in. Alle linies werden naar voren geschoven en de keeper nam de laatste man positie over en ging zelfs met corners mee naar voren. De tegenstander was hier helemaal door van slag af en richten hun aandacht op de keeper. Hierdoor was het Ole die iedereen verraste en de einduitslag op 0-4 zette. Jongens néé Mannen hé weer fout, TIJGERS van Breukelen het was vandaag weer fantastisch, klasse!

Hierbij volgen de namen van de spelers van de FC Breukelen F2 die vandaag als één team hebben gestreden: Jahn Carlos, Ole, Daan, Beau, Bob, Thomas, Ruben, Floris en Sam.