Hertha D1 - FC Breukelen D1

In Vinkeveen scheen deze ochtend een lekker zonnetje maar was het wel wat frisjes; prima voetbalweer dus! Gezien de ranglijst een niet al te moeilijke wedstrijd maar volgens velen is “Hertha uit” altijd moeilijk; nou, dat bleek aardig te kloppen!

FC Breukelen kwam goed uit de startblokken, er werd goed gecombineerd, ze wisten elkaar goed te vinden en Hertha kwam er totaal niet aan te pas! Na de gemakkelijke overwinningen waarin het voetbal soms wat minder was, herkende we nu weer het frisse voetbal met de vaste patronen. Waar het echter niet helemaal goed ging was in de afwerking…. De ene kans na de ander werd om zeep geholpen; kopballen over en naast het doel, uitgespeelde aanvallen (waarbij onze spitsen alleen voor de keeper kwamen te staan) werden te slap ingeschoten of nog even breed gelegd en de afstandschoten misten de juiste richting.

Hertha verdedigde met man en macht maar het was toch vooral de keeper die Breukelens succes keer op keer in de weg stond. Zelf kon Hertha geen potten breken en kwam niet door de hechte en solide verdediging van onze D1 heen. Toen Jordi uit een (te?) snel genomen vrije trap Jim de diepte in stuurde en deze eindelijk de lang verwachtte 0-1 maakte leek dit het sein om nog even extra gas te geven. De doelpuntenmachine zou nu dan wel op gang komen…….dachten we…!

Achterin werd even rustig rondgespeeld en teruggespeeld op Jesse. Deze raakte de bal iets te gehaast waardoor deze onbedoeld voor de voeten van een speler van Hertha kwam. Deze bedacht zich geen moment en nam em direct op z’n slof…. zo de verre hoek in, buiten bereik van Jesse: 1-1…! Tja dat was even wennen; een tegendoelpunt!!! Op exact dezelfde wijze begon overigens de competitie ook, onze jongens herpakten zich toen snel en bogen het om naar een klinkende overwinning. Deze keer leek het echter een verlammende uitwerking te hebben….. De bal kwam niet meer aan, er werd gehaast gespeeld en Hertha begon zowaar in de eigen kansen te geloven, zonder overigens gevaarlijk te worden. Ruststand 1-1 maar iedereen was het er over eens dat dit 0-5 had moeten zijn!

De tweede helft een veel onrustiger beeld, geen mooie combinaties maar rommelig “vechtvoetbal”! Gelukkig gaan onze jongens ook de strijd niet uit de weg en werd er gevochten voor elke bal. Hertha bleef echter goed overeind en deelde een paar plaagstootjes uit waardoor het toch een beetje “billenknijpen” bleef.

Toen Jim goed doorging en wederom dacht te stuitten om de uitstekende sluitpost van Hertha beleefde deze z’n enige ongelukkige aktie van de wedstrijd; in het duel verzwikte de keeper z’n enkel waardoor hij de bal mistte! Michiel was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven: 1-2! Een verdiende voorsprong al was dit voor de keeper wel bijzonder sneu – hij moest het veld geblesseerd verlaten! Met nog een minuut of 5 op de klok pikte Mitchell een afgezwaaide voorzet van Michiel op, kapte met links twee spelers uit en schoot met rechts in de verre kruising de 1-3 binnen, tevens de eindstand. Wel een zeer terechte overwinning al kostte het deze keer de nodige moeite…

De D1 blijft hierdoor onbedreigd koploper met de maximale score! Dinsdag 11 november om 18.30 wacht er een eersteklasser in een vriendschappelijke wedstrijd. Na eerder de D2 en D3 van OSM in de competitie eenvoudig opzij te hebben gezet kan de D1 van OSM onze D1 het wellicht wat moeilijker maken! We zijn benieuwd, bent u er ook weer bij?