B1 loopt warm voor competitiestart

B 1 loopt warm voor competitiestart.

Zaterdag 6 september begint voor de B1 de competitie. In de aanloop werden enkele oefenwedstrijden en twee bekerwedstrijden gespeeld. Vorige week woensdag werd met 2-5 van Argon B2 verloren en afgelopen zaterdag was de Meern B1 met dezelfde cijfers te sterk. Hoewel de resultaten wellicht wat tegen vallen is de leiding rond het team toch tevreden over de vooruitgang welke reeds geboekt is. Door de late vakantie in onze regio heeft het team nog niet in de sterkste opstelling kunnen spelen en hebben sommige spelers nog een lichte trainingsachterstand. Rocco en de vaste supporters hebben er echter het volste vertrouwen in dat het team 6 september fit, gemotiveerd en scherp op het veld verschijnt.

Net als in de wedstrijd tegen Argon begon de B1 niet scherp aan de wedstrijd tegen De Meern. De man aan het scorebord moest reeds na één minuut in actie komen. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Geschrokken van de snelle achterstand gingen de jongens voetballen en slaagde er in het de Meern lastig te maken. De twee afdelingen hoger spelende tegenstander moest terug en FC Breukelen kreeg een paar kleine kansjes. Eén van de kansen leverde na een overtreding in de zestien een strafschop op. Ward schoot onberispelijk de 2-1 tegen de touwen. Ook De Meern scoorde voor de thee nog één maal zodat met een 3-1 tussenstand de schaduw en verfrissing werd opgezocht.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Onze jongens deden vreselijk hun best om het De Meern lastig te maken. Na de 3-2 van Dion hing een verassing in de lucht. Terwijl het team misschien aan een gelijkspelletje dacht liet de tegenstander zien waarom het hoger speelt. Na een paar mooie aanvallen stond de 5-2 eindstand op het bord. Bij de meeste jongens was het beste er vanaf. Het warme weer, de sterke tegenstander en de nog niet optimale conditie eisten zijn tol. Toch kan de ploeg tevreden terugkijken op de wedstrijd en met vertrouwen op weg gaan naar de eerste competitie wedstrijd. Maar eerst nog a.s. woensdag de bekerwedstrijd tegen Elinkwijk B1.

DaM

b1 300808.jpg