Kampioensfinale voor E6

Een knaller! Dat zou het worden. Daar hadden we ons op voorbereid. En dat werd het ook! De laatste wedstrijd van de poule tegen het ijzersterke Victoria E9 was beladen, superspannend, een echte kampioenswedstrijd waar alles in zat.

Helaas had de E6 nog steeds te maken met blessures. Zowel Omar als Rasmus waren niet fit. Op het laatste moment konden we een invaller regelen uit de F1. Moreno heeft linksbuiten uitstekend zijn mannetje gestaan, terwijl hij om 9 uur al een wedstrijd had gespeeld!

Victoria en Breukelen hadden beide een enthousiast publiek langs de lijnen staan, compleet met toeters en spandoeken. Opa’s en oma’s, ooms en tantes en natuurlijk de ouders waren er in grote getale om hun teams aan te moedigen.

Er stond immers veel op het spel. Breukelen E6 staat met 9 wedstrijden ongeslagen er het beste voor. Maar Victoria had buiten die ene nederlaag tegen de E6 (2 - 4) ook alles gewonnen en hun doelsaldo was hoger: 7 punten meer! De uitgangspositie voor Breukelen was dus comfortabel: gelijkspel was voldoende. Maar we wisten dat Victoria een erg sterke tegenstander was. Fysiek waren de meeste van dit team groter dan de Breukelaars, dat wisten we nog wel van de vorige keer. Alles op alles dus voor de E6 want trainen op gelijkspel kun je niet.

Maar Victoria begon deze wedstrijd extreem goed. We zagen de E6 in de verdediging gedrukt worden. Op een of andere manier konden de boys hier niet mee om gaan, er werd gestunteld en er was teveel vrijheid voor de aanvallers. Dus in de eerste 5 minuten werd de 0 - 1 ingekopt, uit een prachtige voorzet van Victoria. De druk bleef hoog en de 0 - 2 liet niet lang op zich wachten. Een mooie combinatie van de tegenstander uit Loosdrecht gevolgd door een loeihard schot lieten Ruben en zijn mannen achterin kansloos.

Na tien minuten al 2 doelpunten achter! Hoe gaat het team hier mee om? Even waren we bang voor hangende hoofdjes want dit ging toch wel erg snel bergafwaarts. In dit soort situaties moet de zaak weer op de rails gezet worden en Gino was de man die dit ging doen. Hij kwam de bal ophalen en zette koers naar het andere doel. Victoria was verrast en de 1 - 2 een feit. De E6 kreeg weer een beetje hoop en ging eindelijk naar voren spelen. Het was wederom Gino die er korte tijd later weer een wedstrijd van maakte: 2 - 2! Ik kan melden dat er bij alle supporters aan de kant een zucht van opluchting hoorbaar was. Wat een ongelooflijke spannende wedstrijd was dit intussen geworden.

In de rust werd de fruithap geserveerd (Dank Marjolein!) en de tactiek besproken. Wilden we kampioen worden dan moest er nog harder worden gewerkt want we wisten dat de tegenstander moest winnen, dit was hun enige kans.

Roman, onze stabiele factor achterin, begon de tweede helft langs de kant en dat had helaas effect op de verdediging. Victoria kon een aantal keer gevaarlijk voor het doel komen. Ruben stond een wereldwedstrijd te keepen maar die ene hoge bal viel achter hem op de doellijn en zo het doel in. Ondanks een wegwerkactie van Menno keurde de scheids het doelpunt goed. Uw verslaggever stond er met de neus bovenop en het was inderdaad een doelpunt, dus 2 - 3 achter voor Breukelen. Een ongelooflijke domper natuurlijk, met deze stand was Victoria kampioen!

Met nog een kwartier te spelen kon er nog van alles gebeuren. Maar het herstel van deze tegenslag liet op zich wachten. Het duurde nog 10 zenuwslopende minuten voordat de wedstrijd een andere wending kreeg. In die 10 minuten kregen beide partijen kansen over en weer, maar er vielen geen doelpunten. Maar toen kreeg Menno de bal van onze keeper mee en was er ineens ruimte in het centrum. Hij nam de bal mee naar de andere helft van het veld, leek even te twijfelen, maar haalde toch maar uit. De bal vloog over iedereen heen richting de keeper. Hij zat er nog wel aan maar niet kon voorkomen dat de bal van richting veranderde en links in het doel terecht kwam. 3-3!!

Een absolute ontlading volgde. De E6 besefte dat het de wedstrijd (voor de 2e keer!) weer naar zich had toegehaald. Maar er moest nog wel 5 minuten gevoetbald worden. Het bleef zeer gevaarlijk want Victoria is geen ploeg die bij de pakken neer gaat zitten. Na wat hachelijke situaties over en weer floot Gert af en kon het feest beginnen. Er was vreugde, champagne, tranen en natuurlijk het fotomoment.

De E6 werd met deze uitslag ongeslagen kampioen met 28 punten uit 10 wedstrijden. 60 doelpunten in totaal met maar 14 tegen (minste aantal tegen in de hele poule).

We bedanken de E9 van Victoria en al hun aanhang voor de komst naar Breukelen, de fantastische wedstrijd en de sportieve afsluiting. Klasse.

De familie Duut zijn we eeuwig dankbaar voor die Blumen en het edelmetaal! Perect geregeld.

Breukelen fc E6 - Victoria E9: 3 - 3 (2 - 2)

Hieronder de winnaars (van links naar rechts):achter: Roman, Menno, Jurriaan, Moreno, Rasmus

voor: Ruben, Gino, Michael, Omar, Lukas.

Kampioenen: een prachtige prestatie van het hele team!

P.S.: we hopen dat Roman het vliegtuig nog gehaald heeft….