E6 klaar voor de finale

Op de woensdagavond dan toch eindelijk de thuiswedstrijd tegen Olympia E1. Al twee maal eerder uitgesteld maar gelukkig kon de KNVB de wedstrijd nog plannen in het normale seizoen. Het was de hele dag mooi weer en donkere wolken dreigden het gebeuren weer te verstoren maar gelukkig bleef het relatief droog.

Afgelopen zaterdag was de uitwedstrijd gespeeld. Met 1-2 gewonnen maar dit ging toch wat moeizaam. Olympia bleek gewoon een taaie tegenstander. Uitgerekend deze wedstrijd hadden we ook 2 uitvallers: zowel Omar als Rasmus konden niet spelen vanwege blessures. Gelukkig hebben we Mathijs en Mitchell als invallers gekregen.

Aan het begin is er wat verwarring: waar is de scheids? Gert staat langs de kant en biedt vrijwillig aan deze taak op zich te nemen. Alleen nog even een fluit regelen. Gelukkig komt Ester net aanfietsen en laat zij nou net er eentje bij zich hebben! Probleem opgelost.

De eerste helft begint turbulent. Beide teams willen graag scoren en spelen enthousiast. Breukelen krijgt achter elkaar 2 corners tegen en uit de laatste volgt een mooi doelpunt van Olympia. De spits stond helemaal vrij en kreeg de bal goed aangespeeld en kan hem zonder probleem langs Ruben krijgen. Even gaan de kopjes hangen want dit was duidelijk een fout in de verdediging. Maar al snel herpakt de E6 zich en de 1-1 laat niet lang op zich wachten. Gino maakt ook de de 2-1 en het team laat duidelijk zien de zaken weer op de rit te hebben.

Invaller Mathijs staat linksvoor en valt uitstekend in voor Omar. Hij maakt 3-1 en 4-1 tot groot genoegen van iedereen. Tegen het einde van de eerste helft waagt Menno een schot van afstand op het doel en die gaat mooi boven in de kruising: 5-1!

Na de rust begint het te regenen en het tempo valt terug. Mitchell laat zien dat hij over een behoorlijke conditie beschikt en is over het hele veld te vinden. Het is ook mooi te zien dat het samenspelen met Jurriaan, Lukas en Gino zo goed verloopt. We zien een paar mooie combinaties en een-tweetjes uitgevoerd worden. Na een solo kan Mitchell ook de keeper van Olympia passeren: 6-1. Olympia gooit hierna de boel op slot en dat doen ze behoorlijk goed. Alle kansen worden gestopt en ze kunnen een aantal keer goed counteren. Achterin houden Michael, Roman en Ruben de boel goed onder controle en alle aanvallen worden afgeslagen.

De regendruppels worden steeds groter en wordt het voor beide partijen niet meer echt gevaarlijk. De wedstrijd is gespeeld. Op het veld naast ons wordt de E2 kampioen door met 3-1 te winnen van Argon. Gefeliciteerd!

Wij bedanken Mitchell en Mathijs voor het invallen en de ouders/leiders/spelers van Olympia voor de komst naar Breukelen en de mooie wedstrijd.

De E6 mag zaterdag een echte kampioenswedstrijd spelen tegen Victoria. Zoals het nu gaat met de mannen belooft het een mooie en vooral spannende wedstrijd te worden. Jullie hebben het helemaal in eigen hand!

Breukelen fc E6 - Olympia E1: 6 - 1 (5 - 1)