Breukelen B1 komt niet verder dan gelijkspel

Breukelen B1 moest het deze zaterdag opnemen tegen Loosdrecht B1, dat 4e staat. Enkele weken terug stuurde de B1 nummer 3 Altius nog met speels gemak naar de eeuwige jachtvelden(niet letterlijk natuurlijk) en dus was het vetrouwen groot. Er was deze week ook nog een zeer verdiende midweekse zege geboekt tegen zondag-hoofdklasser Abcoude B1. Dit was misschien wel mede de oorzaak dat de B1 dit duel in eerste instantie te licht opvatte.

De B1 begon totaal niet scherp aan de wedstrijd en liep vanaf minuut 1 achter de feiten aan. Iedereen was steeds een stapje te laat en gaf de tegenstander te veel ruimte. Het liep van geen kant en de frustraties liepen hoog op. Er ontstonden enkele opstootjes maar die liepen gelukkig met een sisser af. Er werden door Loosdrecht 2 redelijk mooi ingeschoten goals gemaakt, al moet gezegd worden dat er zeer matig verdedigd werd en dat de normaal zo betrouwbare sluitpost Sander ook geen onuitwisbare indruk achterliet. Dit herstelde hij echter op daverende wijze door later nog enkele belangrijke reddingen te maken. Het was voor de rust dan ook al 2-0 voor Loosdrecht.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de B1 de 2<sup>e</sup> helft uit een ander vaatje moest gaan tappen wilde de B1 dit duel nog winnend afsluiten. Er kwam een totaal ander team uit de kleedkamer de 2<sup>e</sup> helft, een team dat wel uitstraalde dat het wilde winnen en bereid was hiervoor te vechten. Waar de B1 in de 1<sup>e</sup> helft nog zo lethargisch en apathisch oogde, werd de 2<sup>e</sup> helft de indruk gewekt dat men het heilige licht had gezien. De eerste 5 minuten van de 2<sup>e</sup> helft was het nog even afwachten, maar nadat er een goal afgekeurd was van Loosdrecht begon de B1 met de inhaalslag. Patrick werd ingebracht en dat maakte wat los in de spelersgroep. Patrick was gelijk bij zijn eerste actie beslissend en de aansluitingstreffer kon dan ook voor een deel op zijn conto worden geschreven. Mark D. pakte de bal af en speelde Patrick in, Patrick speelde terug op Mark D. en die stuurde Patrick diep. Patrick had ondertussen al een sprint van 50 meter erop zitten en had al 4 tegenstanders reddeloos achtergelaten toen hij met links voorzette. Mark D. toonde zich een scherpschutter door al slidend te 2-1 binnen te glijden. Breukelen bleef doordrukken en het leek dan ook kansen te regenen. Enkele kansen werden de B1 onterecht afgenomen door denkbeeldig buitenspel, andere kansen werden door de B1 spelers om zeep geholpen door onder andere Terrence, Micheal, Nino, Jurre, Patrick, Colin en Metin. Toch was er nog hoop en hoop doet leven. Na een actie van Jurre vanaf links, zette hij voor met links. Metin ontving de bal vrijstaand voor de keeper. Wat volgde was een heuze scrimmage waarbij de spanning om te snijden was. Metin had al 1 of 2 keer uitgehaald toen hij besloot terug te leggen op onze kleine vriend Peter. Peter had waarschijnlijk 's ochtends behoorlijk wat spinazie gegeten want hij schoot de bal kiezelhard binnen; 2-2. De bal was door de snelheid van het schot verbrand en het net was kapot, maar toch ging het spel verder. Er was niet veel speeltijd meer over en dat brak de B1 uiteindelijk op. De eindstand was uiteindelijk over de hele wedstrijd gezien terecht, al had onze B1 meer kansen op een overwinning. Het was een duel op het scherpst van de snede.

De 2<sup>e</sup> helft geeft vertrouwen voor al weer de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen IJsselmeervogels. Hierin wil de B1 de competitie een waardig slot geven en de eer hoog houden. Het zou ook mooi zijn de competitie met een overwinning af te sluiten als dank voor de begeleiding: Rocco, Indra en Ed. Er zullen wel wat spelers gemist worden omdat volgende week de vakantie begint, maar de overgebleven sportmannen zullen nog wel voor leven in de brouwerij zorgen.

Loosdrecht B1- Breukelen B1 2-2

Doelpuntenmakers: Mark Dekker, Peter

Men of the Match: Patrick en Peter

NB: Onze beer Alex schitterde door afwezigheid en werd vooral in de 1e helft node gemist.