FC Breukelen D5 - OSM D6

FC Breukelen D5 - OSM D6 8-0 (3-0)

Na vier verregende, voetballoze weekeinden, hervatte de D5 de competitie tegen de hekkensluiter van onze poule. Niels, talent van de E2, maakte onze 11 compleet, want om 9.30 uur stonden we nog met 10 man … ;-(

De bedoelingen werden al snel duidelijk, want Koen kreeg binnen 1 minuut een goede kans, die helaas naast ging. Even later zorgde Tom voor 1-0 na een mooie solo en een mooi, diagonaal schot. Daarna volgde een rommelige fase, waarin de D5 wel drukte maar geen kansen creëerde. OSM kwam er zelfs één keer door, maar Jay was alert en redde bekwaam. Na een kwartier zette Jimmy met een prachtige steekpass Tom vrij voor de keeper en hij rondde bekwaam af (2-0). Voor rust maakte Jimmy er zelf nog 3-0 van.

Na rust bleef het aanvankelijk wat mat. Veel gebal op het middenveld, waar we met Jimmy, Niels en Toni een duidelijk overwicht hadden, maar weinig kansen kregen. OSM hielp ons over het dode punt heen door een voorzet van Koen strak in eigen doel te schieten (4-0). Het verzet was gebroken en de D5 liet zien prima te kunnen voetballen en véél geleerd te hebben, dit seizoen. 5-0 werd het door een lobje van Bart, nadat Koen de bal goed had teruggelegd. Deveny aasde op haar eerste goal en kreeg die ook na een slimme pass van Jimmy, die wederom als een veldheer centraal op het middenveld speelde. Tussendoor scoorde Jimmy zelf nog 6-0 na een solo van Koen, die de 8erlijn haalde, een voorzet gaf, waarna Jim uit de rebound scoorde. Uit een pass van Bart br8 Jim ook de 8-0 eindstand op het scorebord.

De 8erhoede had het relatief gemakkelijk vandaag. Toch verdienen ze een compliment, want Wessel, Niels en Jeremy speelden goed op hun positie en voerden hun taak voorbeeldig uit. Een verdediging die rust uitstraalt, geeft de rest van het elftal de mogelijkheid vóóruit te ballen.

We liggen op koers! Nog 3 (of 4) wedstrijden …