Memorabele dag voor de E2

Memorabele dag voor E2

In de najaarscompetitie stond tegenstander Victoria E6 reeds bij ons ingedeeld. Door diverse omstandigheden was er toen, maar ook dit competitiedeel nog steeds niet tegen hun gespeeld, maar de uitslagen die ze steeds haalden spraken tot onze verbeelding. Reden genoeg te trachten, de spanning voorafgaand aan de wedstrijd, tot een minimum te reduceren.

Misschien stonden we in het begin wel te ontspannen in het veld, want de gretigheid om de bal te veroveren was in deze fase zeker niet optimaal. Zo kon het dan ook gebeuren, dat Victoria meerdere malen een verrassende meertalsituatie wist te creëren en een razendsnelle 2-0 voorsprong kon neerzetten. Een vroeger dan geplande wissel zette de punt meer naar voren en verschafte gelukkig ook de lucht om het voetballen te herpakken en, belangrijker nog, de hoofden omhoog te houden in een race naar de aansluiting. Posities konden dieper bezet worden en de balcirculatie ging omhoog. Door twee identiek uitgespeelde mogelijkheden kon Maxim de stand vlak voor rust op gelijke hoogte brengen en roken de jongens de kans op meer. Ook tijdens de rust was nauwelijks een peptalk nodig want de honger en motivatie was van alle ogen af te lezen.

Niets bleek dan ook minder waar, toen vanaf de hervatting dezelfde lijn werd doorgezet en furieus de aanval werd gezocht. Er was meer aandacht voor de verdedigende taken en de opoffering voor elkaar was groot te noemen. Via Tijn en Niels werd een verdiende 4-2 voorsprong gepakt en waren de overige kansen talrijk. Ook Stan voelde de wedstrijd perfect aan en stond te keepen of zijn leven er van af hing. Het terugkomen van Victoria tot 4-3 baarde ogenschijnlijk niemand zorgen maar zette aan tot nog verzorgder veldspel en steeds beter oog voor een medespeler in betere positie. Zo waren de goals van respectievelijk Kasper en Janneman ook oogstrelende juweeltjes en vertoonde het team naarmate de 2e helft vorderde, nog nauwelijks tekenen van zwakte. Het was ditmaal de tegenstander die bij de uiteindelijke 6-3 eindstand een gebroken indruk maakte en zich realiseerde dat de strijd om de voorjaartitel zo goed als opgegeven kan worden.

De enige sluipmoordenaar kan (met andermaal dank aan het uitermate maffe speelschema) nog zijn Argon, die bij volle winsten nog 18 punten kan halen. Een snelle rekenaar weet allang, dat we dus genoeg hebben aan 4 punten uit de resterende 3 wedstrijden. GA ZO DOOR JONGENS!