D5 overtuigd tegen DSO

FC Breukelen D5 - DSO/Ultrajectum D3 7-0 (5-0)

De wedstrijd van de waarheid! DSO/U stond aan kop, maar had een wedstrijd meer gespeeld. Het belang was dus duidelijk; hoe sterk de tegenstander was nog niet.

We begonnen weer vanuit een versterkt middenveld, met Jimmy en Nils centraal en Deveny en Jelle op de vleugels. Onze TGV Koen voorin, met Tom. Jay is terug op het nest (lees: doel … ;-) en de verdediging was als vanouds: Niels en Jeremy op de vleugels en Bart en Wessel centraal achterin.

De tactiek pakte goed uit, want we merkten dat DSO/U helemaal niet zo sterk was, hetgeen Nils de kans bood door te schuiven naar de spitspositie. Hij kreeg al snel een kans, maar werd gestopt door de keeper. Een enkele sporadische counter van DSO/U werd door de achterhoede goed opgevangen. Na 10 min. profiteerde Koen van zijn snelheid en rondde bekwaam af: 1-0. De D5 hield druk, hetgeen leidde tot een groot aantal corners, die helaas niets opleverden. Tom scoorde 2-0 uit de rebound van een schot van Jimmy. Even later schoot hij nog op de paal. Nog voor rust liep de D5 uit naar 5-0 door doelpunten van Nils (2) en Koen, na goed werk van Jelle. DSO/U toonde zich een slecht verliezer en greep naar andere middelen dan de sportieve. Jimmy werd getrapt, hetgeen de scheidsrechter was ontgaan. Toen Jimmy vervolgens echter natrapte, mocht hij vertrekken. Terecht, want natrappen hoort niet bij een wedstrijd, maar de aanleiding bleef onbestraft.

Na rust, met 10 tegen 11, was de opdracht rustig blijven en dat deed de D5 erg goed. Vlak na rust zette DSO/U nog wel aan, maar de storm was niet meer dan een briesje. En als ze al een keer in onze 16 kwamen, was Jay alert. Stephan maakte aan alle onzekerheid (als die er al was) een einde door 6-0 in de touwen te schieten na een goed actie van Deveny. Zelfs toen we even met 9 man tegen 11 stonden (Nils werd voor 5 minuten uit het veld gestuurd, wegens ‘aanmerkingen op de leiding’), kon DSO/U geen vuist maken. Het slotakkoord was dan ook voor Nils, die 7-0 maakte en daarmee sportief revanche nam.

Wederom een sterk potje van de D5! Zéér gedisciplineerd gespeeld, leuk, aanvallend voetbal en scoren op het juiste moment. Als je zó overtuigend van de koploper wint, mag je trots zijn op jezelf!