Elinkwijk E1-FC Breukelen E1

E1 Elinkwijk tegen de E1 FC-Breukelen

Omdat het niet mogelijk was om na de winterstop ingedeeld te worden in de hoofdklasse blijft de E1 van Fc Breukelen in de eerste klasse hoog spelen. Om de jongens toch te laten wennen aan zware wedstrijden op een hoger niveau proberen we veel vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen hoofdklassers op door de weekse dagen.

De wedstrijd die dan zeker niet mag ontbreken is een wedstrijd tegen Elinkwijk E1. Helaas werd de wedstrijd verschillende keren afgelast, maar dinsdag 19 febr was het eindelijk zover. De wedstrijd werd bij Elinkwijk gespeeld. Dat dit een wedstrijd op de scherpste van de snede zou worden wisten we al van te voren Elinkwijk wint graag van FC Breukelen en anders om ook. Het enige wat wij dan ook moesten doen, was het team tactische goed neer zetten, we wisten waar hun 2 belangrijkste spelers stonden, en hebben daar dan ook enige tijd aan besteed om uit te leggen hoe we die het beste konden bespelen. De twee spelers die dat moesten doen hebben dat zeer goed gedaan, waardoor hun 2 gevaarlijkste spelers min of meer uit de wedstrijd werden gespeeld. De ploeg motiveren was niet nodig want iedereen was er klaar voor.

Toen de eerste helft begon werd al snel duidelijk dat we goed in de wedstrijd zaten, en wat volgende was een eerste helft die echt het beste was van het hele seizoen, goede combinaties felle duels en goed positie spel, niemand liet zijn man lopen en een 100% inzet tot aan de laatste minuut. Het resultaat was dat we met een verdiende voorsprong van 0-2 de rust in gingen. De tweede helft werd Elinkwijk iets sterker, mede omdat het spel van ons veel kracht kost, de individuele kwaliteit van de spelers van Elinkwijk was erg hoog, waardoor ze handig gebruik maakten van de ruimtes die er kwamen. We verzuimde de wedstrijd te beslissen met nog 2 goede kansen waardoor Elinkwijk terug in de wedstrijd kwam, en uiteindelijk ook 2 keer scoorden. Waardoor de eindstand op 2-2 kwam

Al met al een terechte uitslag waar we trots op mogen zijn Elinkwijk E1 staat niet voor niets boven aan in de hoofdklasse. Jongens als jullie zo als team blijven spelen kan het alleen nog maar beter worden, blijf door gaan met hard trainen en werken voor elkaar.