A1 kansloos in Culemborg

De A1 van FC Breukelen is al een paar duels van slag. Wist de ploeg vorige week nog met kunst- en vliegwerk te winnen van Wasmeer (3-2), afgelopen zaterdag was er geen ontkomen aan. De A1 was duidelijk de mindere van een veel makkelijker combinerend Vriendenschaar.

Op het kunstgras in Culemborg was de eerste helft nog wel redelijk in evenwicht. De thuisploeg was wat gevaarlijker, drong vaker door in het zestienmetergebied, maar verzuimde om de mogelijkheden te benutten. Onze jongens plaatsten een paar gevaarlijke counters en bleven in de wedstrijd, zonder goed te voetballen. Vriendenschaar kwam na een minuut of vijftien op voorsprong, maar Mitchel bracht de stand later weer in balans. Hij benutte een penalty die was toegekend toen Sven in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Toch liepen de blauwzwarten nog voor rust uit naar 2-1, op dat moment een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Bij fc Breukelen was de duelkracht matig en verzuimden de jongens om elkaar te coachen in het veld. Daardoor speelde de ploeg onsamenhangend.

De tweede helft kwamen de tekortkomingen nog duidelijker aan het licht. Omdat het team zo slordig speelde en zonder veel overtuiging, kon Vriendenschaar de score uitbouwen. Alleen Mitchel schoot de bal nog een keer op de onderkant van de lat. Verder speelde fc Breukelen heel matig. De uitslag, 5-1, betekent de grootste nederlaag dit seizoen voor de A1, dat nota bene de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar in september nog had gewonnen.

Trainer Herman en de jongens zullen deze week aan de slag moeten. De opgave is om het goede voetbal, dat er eerder deze competitie wel degelijk was, weer in de ploeg te krijgen. Door betere afspraken met elkaar te maken, scherper te trainen en vooral door weer als een echt TEAM te gaan voetballen. Zo moet de ploeg uit deze dip kunnen komen.

Nog één opmerking: de KNVB-scheidsrechter kwam niet opdagen in Culemborg. Zijn vervanger, een clubscheidsrechter van Vriendenschaar, floot een foutloze wedstrijd!

Zaterdag speelt de A thuis tegen het sterke SO Soest. Steun de ploeg in deze moeilijke periode!

Eindstand Vriendenschaar A1 - fc Breukelen A1 5-1 (2-1). Doelpunt: Mitchel

Opstelling: Rick, Jesse (Michael), Mitchel, RickdL, Dave, Vincent, Dennis (Ricardo), Jeroen, Steven (Sander), Sven en Jannes.