Hertha F2 - FC Breukelen F3

Verslag van de voetbalwedstrijd van FC Breukelen F3 tegen Hertha;

Het was druk op het parkeerterrein van FC Breukelen afgelopen zaterdag 3 november. De correspondent was er als eerst samen met zijn zoon, het was al 7.58 uur, en nog steeds was er geen ander speler te zien. Het werd 8.00 uur en nog steeds geen andere speler in aan toch, uw correspondent raakte in paniek en ging nu twijfelen of het tijdstip en de dag wel goed waren. Gelukkig kwam om 8.01 uur de eerst speler van de F3 aanrijden en binnen enkele seconden was het gehele team compleet. Of toch niet. Onze leider/lijder had zich vergist in de tijd en zij zouden op eigen gelegenheid naar Vinkeveen gaan. Maar de tijd begon te dringen en we moesten nu toch echt vertrekken. Vlak voor het vertrek kregen we een verschrikkelijk bericht te horen, onze rots in de verdediging Tommy Stam kon helaas niet meedoen.

Eenmaal aangekomen in het altijd vochtige Vinkeveen mochten wij in het hoofd gebouw gebruik maken van de kleedkamer ( normaal moesten wij 5 kilometer lopen naar de kleedkamer die volgens ons gelegen zijn in Mijdrecht) .Toen de boys from Brooklyn de kleding uitgereikt kregen zagen zij voor het eerst de mooie bedrukte shirts van onze sponseer Ronald Tuithof. Vol goede moed vertrokken wij naar het hoofd veld waar de tegenstanders al bezig waren met de warming up. Gelukkig was onze vaste koffie/thee verzorger weer aanwezig en dat was maar goed ook ( 9 koffie en maar liefst 3 thee) was eigenlijk te veel voor hem om alleen te halen, maar gelukkig was de vaste fotograaf van de F3 bereidt om mee te lopen. Het was dus druk met supporters uit breukelen, maar ook het team uit Vinkeveen was goed vertegenwoordig, zij hadden der Heidi ( twee vlechtjes in het haar en mooie laarsen) in gehuurd om onze trainers uit hun concentratie te halen.

Inmiddels was het 8.58 uur en de scheidsrechter floot dat de wedstrijd mocht beginnen. Onze boys toonde meteen moed en al na 6 minuten spelen scoorde Koen Huntelaar het eerste doel punt ( 0-1). Dat konden de hertha boys niet hebben en zij zorgde voor de gelijk maker ( 1-1). De buitenlandse coache van Hertha ( volgens niet bevestigde bronnen is hij de oud coach van het oud Olympisch voetbal team uit BOSNIE) begon toen aanwijzingen te geven op het veld en hierdoor konden zij weer scoren ( 2-1). Maar gelukkig hebben wij Koen Huntelaar en na een prachtige passer beweging van Giovanni Robben kon koen weer scoren ( 2-2). Gelukkig was het pauze.

Na enkele slokken van het inmiddels beroemd ‘waeter, kon de wedstrijd weer beginnen. Dachten wij. Maar wie liep daar toch zo mooi over het veld? Ja hoor, dat was der Heidi from Wilnis. Door deze tactische zet van Hertha waren onze begeleiders niet bij de les om aanwijzingen te geven en daar profiteerde de boys from Wilnis van en scoorde ( 3-2).

Dat was het keerpunt in de wedstrijd van dat moment af was het een gevecht op leven en dood. Maar gelukkig hebben wij Robin__ Sneijder__ in ons team die door zijn postuur en enig hang en duw werk voor ruimte zorgde op het middenveld. Hierdoor kreeg Luuk__ van Persie__ een groot aantal goede kansen maar wist deze, door uitstekend keep werk, niet te verzilveren. Ook Colin van Nistelrooij had het zwaar te voorduren in deze spannende en boeiende wedstrijd, na enkele mooie passer bewegingen werd hij onder uit geschopt. Mede door onze trouwe supporter Ellen kregen wij een penalty deze werd koolbloedige ingeschoten door Colin ( 3-3-). In verband met een blessure van onze vaste doelman stond onze reserve doelman Jhan Carlos van der Sar onder de lat die, tussen enkele handstanden door, super heeft gekeept. Door zijn blessure stond **Justin van der Vaart**deze wedstrijd op een voor hem onbekende plek, de trainers hadden hem als middenvelder gepromoveerd dit was achteraf gezien een uitstekende keuze voor hem. Thomas Heitinga had het, door het missen van zijn maatje Tommy S., in deze lood zware tweede helft bijzonder druk. maar door de vele aanwijzing die hij gaf konden de boys from Wilnis maar weinig scooren. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kregen onze jongens extra supporters langs de lijn . Dit waren hun maatjes van FC Breukelen team F1 , die moest ook uit spelen tegen Hertha. Deze extra aanmoedigingen gaven **Jeremy Kuyt**een goede inspiratie want door zijn loop bewegingen stuurde hij ( jawel daar is die weer) Koen Huntelaar____naar voren en deze schot de bal snoei hard in het net. ( 3-4).

Dit was tevens de eind stand van deze spannende wedstrijd in Vinkeveen.

Hertha ** -Fc Breukelen 3-4**

Tot slot wil ik ( als correspondent) 1 persoon bij naam noemen die zonder dat hij op het veld stond , twee keer het mik punt is geweest van de frustraties van de tegen partij, maar desondanks toch bleef aan moedigen. En bij deze wil ik hem , Joost M.

uit naam van alle speler hartelijk bedanken voor zijn steun tijdens de wedstrijden , maar ook tijdens de trainingen.