FC Breukelen D3 – Hercules D5

FC Breukelen D3 – Hercules D5 2-3 (1-2)

Géén competitie dit weekend, maar een oefenwedstrijd tegen een goede ploeg uit Utreg. Al snel bleek dat D5 geen aanduiding was voor ‘mindere Goden’ … Hercules speelde verzorgd voetbal, vanuit goed positiespel. Onze boyz zetten daar werklust tegen over, waardoor zich een heel leuke, aantrekkelijke wedstrijd ontvouwde.

Achterin speelde Christoph (D1) een berepartij. Slot op de deur en startpunt van vrijwel elke Breukelen-aanval. De verdediging bestond verder uit Roy, die goed speelde, omdat hij rugdekking had, en Bram en Bruce als backs. Beide speelden ook een goede pot, zeker als je weet dat beiden liever op het middenveld spelen. Daar was het echter al vol met Loek, Bauwe en Wessel. Een middenveld dat graag meters maakt in de wedstrijd, hetgeen het positiespel helaas niet ten goede komt. Voorin leefden Stephan, Jimmy en Bart zich uit in countervoetbal. Daaruit maakten we ook onze eerste goal. Nadat we een aantal goede kansen hadden gemist, zette Wessel Stephan op links aan het werk. Zijn voorzet werd door Jim gemist, maar Bart was attent meegelopen en schoot de bal hard in. Op dat moment stonden we echter al met 0-2 achter. Eerst maakte Hercules dankbaar gebruik van het slecht (lees: niet) wegwerken van de bal en vervolgens zag de scheids (als enige) een verdedigende actie aan voor een terugspeelbal. Aangezien zowel de actie als Jay zich binnen de 5 meter bevonden, gaf hij een penalty … ! Misschien regeltechnisch wel zo, maar te zwaar bestraft, naar mijn mening. Jay zat er nog goed bij, maar kon niet verhinderen dat we met 1-2 gingen rusten.

Na rust, met Jantijn, Koen en Tom in de ploeg, bleef de D3 met teveel mensen achter de bal spelen. Alle hens aan dek, lijkt het wel, als de tegenstander in balbezit is. We moeten het positiespel verbeteren, want daarmee maak je het jezelf makkelijker en kan je sneller overschakelen van verdediging naar aanval, en omgekeert. Het counterspel leverde wel de gelijkmaker op. Over links werd Tom bereikt, die met een paar mooie bewegingen zichzelf vrij voor de keeper zette. Hercules’ laatste man haalde Tom echter neer, vóór hij bij de keeper kwam. De penalty werd onberispelijk benut door Christoph.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en een gelijk spel was een verdiende uitslag geweest. Helaas wist Hercules nog een keer te scoren, nadat wij de bal niet weg werkten, achterin. Jantijn had de stand nog gelijk kunnen trekken, maar faalde, alleen voor de keeper.

Volgende week weer competitie. Zet de lijn voort mannen!!