Hoogland A1- FC Breukelen A1

A1: foutenfestival in Hoogland

Zaterdag reisde de A1 met dertien fitte spelers af naar Hoogland voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke A1. Het zou niet makkelijk worden, dat wisten we vooraf. Hoogland stond immers na vijf duels in de topdrie. Maar dat het uiteindelijk zo’n knotsgekke wedstrijd zou worden, met een dozijn doelpunten, dat had niemand verwacht.

Trainer Herman spoorde de jongens vooraf aan scherp aan het duel te beginnen. Maar of het het warme weer was of iets anders, het baltempo was te laag en er was veel te weinig beweging. Omdat er slecht onderling werd gecoacht en door individuele fouten, kwam de thuisploeg al snel op 2-0. Pas toen kwam Fc Breukelen bij de les en brak er een periode aan met verdienstelijk spel. Uit een kopbal scoorde Vincent tegen, 2-1, en het leek erop dat onze jongens de gelijkmaker zouden gaan maken. Maar door opnieuw zwak optreden tegen hun snelle aanvallers liep Hoogland in korte tijd uit naar 5-1. Een debacle kondigde zich aan. Vlak voor rust wist Sven nog tegen te scoren, maar met een marge van drie doelpunten voor Hoogland floot de uitstekende scheidsrechter voor de rust. Herman had goed de pest en waarschuwde dat we met deze speelwijze met dubbels cijfers zouden verliezen. Hij eiste van de jongens dat zij fel de duels in zouden gaan en hun individuele taak gewoon uit zouden voeren.

Na de rust herstelde de A1 zich enigszins. Het werd al snel 5-3 en de hoop keerde terug. Maar kort na onze tegentreffer liep Hoogland opnieuw uit: 6-3. Even hing er een verrassing in de lucht, toen Fc Breukelen een sterk slotoffensief inzette. Achterin speelde ploeg een-op-een en ook voorin werd vol overgave gevoetbald. Er kwamen volop kansen, er werd een keer hard op de paal en op de lat geschoten, maar bij 7-5 stokte de doelpuntenmachine. Hoogland hield een marge van twee goals en was wellicht de verdiende winnaar. Fc Breukelen bleef met lege handen achter, maar liet zaterdag wel zien dat het ook over veerkracht beschikt.

Als de volgende keer de scherpte er vanaf minuut één is en er niet zoveel individuele fouten worden gemaakt, kan de ploeg weer denken aan een mooie overwinning.

Eindstand Hoogland A1- Fc Breukelen 7-5 (5-2).

Doelpunten: Vincent, Tomra, Sven (2) en Jeroen

Man of the match: Sven

Opstelling: Rick, Michael (Jesse), Mitchel, Rick, Dave, Jeroen, Ricardo, Vincent, Tomra (Jannes), Sven en Steven.