Op naar de kwartfinale!

Woensdag was het heerlijk weer voor zomeravondvoetbal. Maar de aanleiding waarom we om half zeven ’s avonds ons tenue gingen aantrekken was een serieuze. 18 finale beker. Tegen VVZ ’49 JO 11-2 uit Soest. Door de meivakantie moesten we drie spelers (Paco, Melle en Justus) missen, maar gelukkig wilden Seth en Lieuwe ons uit de brand helpen.

VVZ had last van de files, zodat pas na 19 uur kon worden gestart met de wedstrijd. Scheidsrechter van dienst; Anno.

De wat langere warming up was niet heel scherp geweest en dat zag je terug aan het begin van de wedstrijd. Het duurt een paar minuten voordat we in ons eigen spel komen. Ik ken het spel van VVZ niet, maar bij hen leek hetzelfde aan de hand. De eerste plaagstootjes over en weer werden uitgedeeld, maar wij werden meer en meer de bovenliggende partij.

In de achtste minuut betaalde dit overwicht zich fantastisch uit. Lucas nam de corner van de rechterkant. Sytse was meegeslopen naar voren op zijn nieuwe rode schoenen. Toen de bal werd afgeslagen, aarzelde hij geen moment en haalde hard uit. De bal kreeg een rare zwabber mee, waardoor de keeper mistastte. 1-0.

Seth was al een keer links langs de lijn opgestoomd en Lieuwe besloot dat een paar minuten dunnetjes over te doen. De voorzet na een kapbeweging was op Pom, maar de bal gaat eigenlijk aan hem voorbij. Gelukkig staat Lucas op te letten. Van dichtbij jaagt hij de bal in het dak van het doel. 10e minuut 2-0. Dit geeft wat lucht. VVZ wordt wel gevaarlijker, maar bijna al hun schoten gaan naast.

Aan de andere kant gaan ook echt niet alle kansen erin. Een curieuze serie schoten onderstreept dat. Lucas schiet hard op de rechterpaal. De bal komt terug het veld in en valt daar voor de voeten van Lieuwe. Hij schiet ook en raakt daarbij de linkerpaal. Ruben krijgt dan nog een kans om te schieten, maar hij schiet over.

De tweede helft van de eerste helft is die beste periode voor VVZ. Ze zetten steeds meer druk en krijgen een aantal corners te nemen. Wij staan echter goed op te letten. Als het schot niet geblokt kan worden, dan redden Sytse en Raf de bal gewoon op de lijn.

Nogmaals gaat Seth op avontuur langs de linkerlijn. Zijn voorzet is net te scherp waardoor de keeper kan pakken. En dat kan onze keeper ook. In de laatste minuut een fraai schot van VVZ. Reno zweeft door de lucht naar de rechterbovenhoek en ramt de bal uit de doelmond.

Tijd om te gaan rusten. Even wat limo en een zoute stengel voor de broodnodige energie. Extra belangrijk voor Pom die zonder te eten aan de wedstrijd was begonnen.

We beginnen met een goede fase van de wedstrijd. Gelijk al een mooie combinatie tussen Lieuwe (die sowieso met mooie passjes strooit) en Lucas. Seth wordt in stelling gebracht, maar de keeper staat er uiteindelijk ook niet voor niets. Hij pakt de bal.

De druk op het doel van VVZ neemt niet af. In de vierde minuut neemt Sytse een corner van rechts. De bal wordt keurig op het hoofd van Pom gelegd die alleen maar hoeft te knikken om de bal te maken. Dat doet hij dan ook nog eens heel mooi, namelijk precies in de kruising. 3-0. Hoewel de supporters van VVZ die in groten getale zijn meegereisd nog moed houden, lijkt de wedstrijd beslist te zijn.

De vierde goal is een echte teamgoal. VVZ kwam er uit en Sytse bleef naar achter rennen. En met succes. Hij weet die bal van de lijn te redden en te passen naar het middenveld. Vanaf daar gaat de bal naar Seth die Lucas aanspeelt op zijn uitschuifbeen. Eerder bij de bal dan de keeper. 4-0.

En het moet gezegd, VVZ heeft ook wel pech in de afronding. Als Reno een keer verslagen is, dan schuiven ze de bal niet in het doel, maar voorlangs. Wij weten wel hoe het moet. Want in de 14e minuut maakt Seth met een hard schot de vijfde. De keeper zit er nog aan, maar tegen dit geweld is niets te doen.

Een minuut of vier voor tijd maakt VVZ dan toch nog de eretreffer, maar gelijk daarna laten wij ook nog wat zien. Lieuwe stuurt met een mooie lichaamsbeweging de verdediger het bos in en is niet eerzuchtig. Hij stelt Seth in staat om de eindstand op 6-1 te bepalen. Met drie assists is Lieuwe volgens mij net zo blij als met drie doelpunten.

Nadat alle uitslagen verwerkt zijn, is in de Zeister bossen de loting verricht. Sv De Meer JO 11-2 is uit de bokaal gekomen als tegenstander in de kwartfinale. Woensdag avond mogen we weer aan de bak. In Amsterdam dit keer. En met een volledige selectie.