JO13-3 pakt de draad weer op

Vandaag moest de JO13-3 aantreden uit tegen Elinkwijk 13-3. Het loopt niet goed met hen getuige de stand in de competitie maar ook onze “All Whites” hebben de afgelopen weken wat tegenslag gehad. Werd er eerst onnodig van UVV verloren, daarna volgde de zeperd tegen FC De Bilt. Tot slot werd vorige week verloren van Lopik waar ondanks de uitslag anders doet vermoeden een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

Terug naar deze zonnige dag, werd een onrustige warming up opgehouden door een eenzijdige controle van de spelerspassen. De warming up werd afgemaakt ondanks dat het zwarte corps wilde starten aan de wedstrijd. Onderbrekingen zijn verstoringen en daarom mochten de tegenpartij en de scheidsrechter nu even wachten. Toch werd er precies om half tien afgetrapt door FC Breukelen. Onwennig werd er rond gespeeld en hoewel de jongens direct voor de goal stonden ontbrak de scherpte. Direct uit de tegenaanval moest Keeper Bart de eerste kans van de Elinkwijkers onschadelijk maken. Het spel was een aanvalsgolf op de goal van Elinkwijk met een spaarzame uitval naar de andere kant maar scherpte bleef achterwege.

Vanuit een corner en een gigantische kluts voor de goal was het Livian die zijn eerste competitie doelpunt liet aantekenen. Hé, hé en hoewel de kansen zich aan een regen bleef de volgende treffer lang uit. De beste kans voor Elinkwijk kwam zo halverwege de wedstrijd vanuit een corner. Deze werd echter vakkundig uit de hoek getikt door laatste keeperman Samuel en het spel ging verder ondanks de protesten. In de 25e minuut was het Sufyan die de score verdubbelde door na een rush, een voorzet en een schot zelf de bal in de goal te schieten. Dit bleek ook de ruststand.

De nadruk werd gelegd op het onrustige spel en de kansen die de jongens nodig hadden. Zelf waren ze er snel klaar voor om de strijd op te pakken en te laten zien waar ze voor wilden gaan. Het duurde echter nog even voor de scheidsrechter ook zo ver was.

Elinkwijk trapte voor de derde keer af en het zag er beter uit. De tegenstander moest ver terug op eigen helft en het spel speelde zich af tussen de achterlijn en zo’n 30 meter daar van af. De spaarzame uitvallen werden nog voor de middenlijn onschadelijk gemaakt De achterhoede met Benjamin, Samuel, Dano en Aryan stond wederom als een huis en er werd daadkrachtig ingegrepen. Ook het middenveld met Jip, Tobias en Rogier speelde met veel druk naar voren. In een tijdsbestek van 2 minuten was het Tobias die met 2 goals de “All Whites” de veilige haven binnen loodste. Korte tijd later was het na een flink aantal pogingen Kalle die scherp was en de 0-5 binnen schoot.

Tijd om eens lekker te wisselen, en zo mocht spits Joel, laatste man Samuel, linkshalf Rogier en rechtsback Benjamin plaats nemen op de bank. FCB ging gewoon door en Elinkwijk was moe van al die aanvallen en al die goals. Na wederom een actie van Walid die diverse mensen uitspeelde en zijn schot in liet draaien was het goudhaantje Lars die de bal nog even inkopte. De wedstrijd was letterlijk en figuurlijk gespeeld en mochten de laatste spelers nog even wisselen en de achterhoede in de voorhoede en vice versa. Hiermee volgde nog een goals en die kon op naam van Rogier geschreven worden. Een uithaal van een meter of 12 werd van richting veranderd en zette de keeper op het verkeerde been.

Met deze overwinning konden er heel wat eerste keren genoteerd worden. De eerste goal van Livian de eerste goal van Lars de eerste goal van Rogier en tenslotte de eerste overwinning op Elinkwijk alhoewel deze nog aan de magere kant was. Een 0-15 uitslag was helemaal geen gekke uitslag geweest. De overwinning werd op het clubhuis nog even gevierd met patat en drinken door sponsor Michel Hobma, waarvoor namens de spelers hartelijk dank! Volgende week de wegens koude geschrapte wedstrijd tegen IJFC JO13-2 aanvang 10.30 uur.