JO14-1 pakt eerste punten in 1e klasse

Het was nog lang spannend of en hoe het debuut van de JO14-1 in de eerste klasse zou gaan plaats vinden. Om 10:15 was de aftrap en kon de krachtmeting gaan beginnen. Breukelen was vanaf het begin af aan bij de les en gaf Zwaluwen weinig ruimte. Af en toe wist de snelle spits van Utrecht uit te breken, maar vond het net, gelukkig, niet. Halverwege de eerste helft zorgde Toni dat Jelle alleen voor de keeper kwam en Jelle schoot de bal achter de keeper 1 – 0. Dit was gelijk de ruststand.

De jongens kwamen goed uit de kleedkamer en gingen goed door. De Zwaluwen werd vanaf het begin goed onder druk gezet en door goed overspel kwamen er steeds meer kansen. Bij een mooie aanval over links gaf Jelle de bal voor, waarna Maxim het goed afrondde en de 2 – 0 was een feit. Nog geen 2 minuten later was het alweer raak en passeerde Maxim voor de tweede keer de keeper, 3 – 0. Breukelen bleef aanvallen en nog geen 3 minuten later belandde de bal, door een prachtige trap van Toni achter de keeper 4 – 0. Niet veel later was het weer raak. Toni kopte de bal schitterend achter de keeper, 5 – 0. Zwaluwen kwam er nog een keer gevaarlijk uit, maar Jesper wist het tij te keren en hield de 0.

3 minuten later bepaalde Youp de eindstand en schoot de bal tegen het net, 6 – 0. Al met al een goed begin in de 1e klasse.

Na de wedstrijd stond er nog de huldiging van het kampioenschap op het programma. In de kleedkamer kregen de jongens een mooie beker uitgereikt en werd het kampioenschap van de 2e klasse gevierd.