JO13-3 prima wedstrijd

De laatste wedstrijd dateerde alweer van 2 december en werd gespeeld in de eerste koude dagen. Nu wederom in de kou, moesten de “All Whites” spelen tegen VIOD, de potentiële kampioen van onze klasse wanneer alle teams hun wedstrijd kunnen inhalen. Om half 10 stapte de 13-3 de witte toendra op. Koud, maar de warming-up werd ingezet.

Onbevangen werd om 10.00 uur afgetrapt tegen het team met het minste puntverlies. En de trainingsarbeid in het nieuwe jaar was zichtbaar. Posities werden goed gehouden en de tegenstander werd met druk naar voren vast gezet. Hier en daar een uitbraak en een hachelijke situatie voor de goal van Lars maar geen score. Het zag er goed uit, zei het dat de gasten het iets betere van het spel hadden. Wanneer dit doorgezet wordt kunnen wij nog een aantal leuke wedstrijden gaan zien in de voorjaarscompetitie.

Na een minuut of 15 was het dan toch raak en werd de voorsprong genomen door VIOD. Je ziet het vaak na een wissel direct een score door de tegenstander, ook hier is dit dus mogelijk. Toch bleef men goed door voetballen maar strandden de aanvallen vaak in schoonheid. De kans op 1-1 diende zich aan maar werd te slap ingeschoten. Hierna liep de ploeg uit Tienhoven snel uit naar een veilige voorsprong van 0-4 en werd gerust in de warmte van de kleedkamer.

Na de rust leek het een gelijk opgaand wedstrijd, het spel golfde op en neer. Toch lukte het niet om een speler van Breukelen vrij voor de goal te zetten. Ongelukkig doordat men te snel de bal wilde doorspelen. Met een fraai schot verhoogde VIOD de stand naar 0-5. Ook hiermee liet Breukelen zich niet uit het veld slaan en men strijden voor de eretreffer. Die kans kwam er maar twijfel om met links te schieten deed deze de das om, de mogelijkheid die hierna volgde werd professioneel gestopt door de keeper die vol voor de bal ging.

Hoewel er nog wat kansen over en weer waren was er geen bal in beide doelen te krijgen en floot de wederom goed leidende scheidsrechter van der Bruggen, welke afgelopen week glansrijk slaagde voor het scheidsrechtersdiploma, voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee is de najaarscompetitie afgesloten en kan de JO13-3 zich volledig richten op de start van de voorjaarscompetitie.