JO9-4 en JO10-4 naar FC Utrecht-Excelsior

Een aantal weken geleden kregen we een uitnodiging van het bestuur. De vraag was of wij het leuk zouden vinden om met de jongens en meisjes naar een voetbalwedstrijd te gaan. Dit was natuurlijk een super mooi aanbod, zo kunnen de jongens en meisjes zien hoe het is bij een echte voetbalwedstrijd. De kinderen mochten naar de wedstrijd FC Utrecht-Excelsior.

Op zondag 19 november om 13.00 uur was het zover. Allemaal verzamelen bij de club. Er stond een grote bus van Van Meerkerk klaar om ons naar het stadion de Galgenwaard te brengen. Wat waren de kids zenuwachtig, de ene heel druk en de ander durfde bijna niks te zeggen. We waren mooi op tijd vertrokken, maar we stonden flink vast in de binnen stad van Utrecht, dit kwam door de intocht van Sinterklaas. Gelukkig hadden we een goede chauffeur die ons toch nog op tijd bij het stadion kreeg. Precies om 14.30 uur liepen we naar onze plaatsen. Wat was het indrukwekkend voor de kids, een echt stadion waar 23.750 mensen in kunnen en de supporters die aan het zingen waren; wat een belevenis!

Het was heel spannend vanmiddag voor FC Utrecht, want Excelsior stond een plaats boven FC Utrecht en bij winst van FC Utrecht, staan zij boven Excelsior. Een wedstrijd dus waar het ergens om gaat!

Na nog geen 8 minuten spelen is er dan het eerste doelpunt voor FC Utrecht, alle supporters gaan uit hun dak. Wat een gejuich in het stadion. De rest van de eerste helft was niet heel spannend op een paar kansen over en weer. Na de rust kwam FC Utrecht echt op gang, in de 56e minuut 2-0 wat een goal! En nog geen 7 minuten later was het dan 3-0. Maar Excelsior gaf niet op, ze kregen kans na kans, maar de bal mocht er niet in. Uiteindelijk in de 90e minuut scoort Excelsior en wordt het 3-1 voor FC Utrecht, dus Utrecht is weer een plaatsje gestegen.

Wij willen namens de kids van JO9-4 en JO10-4 Fc Breukelen en FC Utrecht bedanken voor de geweldige ervaring die de kids hebben opgedaan.