Oliebollenverkoop als teambuilding

Vrijdagavond. Nadat de vrijwillige oliebollenbakkers 24 uur aan het werk zijn geweest om de jeugd van FC Breukelen te helpen, is het tijd dat de jeugd aan de gang gaat.

Zij zijn het immers die de oliebollen huis aan huis aan de man moeten gaan brengen. 3 euro voor 5 ballen. En de opbrengst zal gebruikt gaan worden om een gaaf panna veld aan te leggen. Daar is de JO11-2 wel voor te porren. Als ik even voor half vijf aan kom fietsen, komen Eric en Patrick al met 4 dozen naar buiten. 60 zakken, dus hopelijk 180 euro opbrengst.

Iedereen is er. En zo is het verkopen van oliebollen een geweldig teambuilding avondje. Want hoe pak je nou het handigst aan, wie is er handig met wisselgeld en wat zeg je als de deur wordt opengegaan? Ook dit blijkt teamwork. Houdt elkaar in de gaten, want het is raar als er drie keer vlak achter elkaar wordt aangebeld. Het ging wat lastiger dan voorgaande jaren, maar uiteindelijk wisten we alle zakken (met wat eigen afname…) te verkopen. Dus met een zak vol geld en zonder oliebollen terug naar de club.

Daar werden de heren Pom, Paco, Justus, Sytse, Reno, zus Deylin, Raf, logee Tommy, Lucas, Ruben en Melle getrakteerd op limonade en heerlijke frietjes. En natuurlijk werd ook nog een oliebolletje (of twee) genuttigd. Desnoods met een likkie ketchup erop.

Wat alleen bijzonder raar was; het was rustig in de kantine. En dat bleef zo. Waar waren de andere teams? Wie de schoen past, trekt m aan….

Onze dank aan de bakkers, barmensen, geldtellers en alle andere betrokkenen. En het belangrijkste: De oliebollen smaakten echt heerlijk dit jaar!