Voorbeschouwing FC Breukelen – Zwaluwen’30

Het is bijna een maand geleden, maar morgen mag FC Breukelen weer aantreden op het eigen Sportpark Broekdijk Oost. Na twee uitduels in de competitie én een uitduel in het bekertoernooi staat er dus weer een thuiswedstrijd op het programma, met als tegenstander Zwaluwen’30 uit Hoorn. Na twee competitienederlagen op rij zijn onze mannen erop gebrand een goed resultaat neer te zetten.

Er wordt morgen om 14:30 uur afgetrapt tegen Zwaluwen’30. Het duel zal zich niet afspelen op het hoofdveld, want dat wordt omgetoverd tot een kunstgrasveld. De bezoekers staan momenteel op een negende plaats met tien punten uit acht wedstrijden. Dit ten opzichte van de zeven punten die FC Breukelen tot nu toe behaalde en daarmee nu op de elfde plek staan. De laatste drie wedstrijden heeft Zwaluwen’30 een mooie reeks neergezet met twee overwinningen en een gelijkspel. Er werd gewonnen van ARC (1-0) en uit bij Vitesse Delft (0-1) en vorige week werd er in de slotminuten van het duel een punt veiliggesteld tegen XerxesDZB (1-1).

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart in verband met een afgescheurde kruisband. Sven Kolle heeft inmiddels het zwaarste lichamelijke gedeelte achter de rug en mag zijn krukken thuislaten. Daarnaast werkt hij aan zijn herstel door middel van fysiotherapie. Nino Scheenhart is inmiddels meer dan vijf maanden onderweg. Hardlopen gaat hem weer redelijk goed af en de afgelopen weken heeft hij zijn eerste veldhersteltraining succesvol afgerond.

Daarnaast is er goed nieuws voor Nick van Nieuwkerk. Hij heeft een meniscusoperatie achter de rug. De afgelopen twee weken heeft ook hij zijn voetbalschoenen weer aangetrokken voor verschillende hersteltrainingen. Tot nu toe verloopt alles goed en zal hij zeer binnenkort terugkeren naar de groepstraining.

Het ‘noodlot’ sloeg afgelopen week wel weer toe bij FC Breukelen. Jesse van Riet blesseerde zijn enkel tijdens de training van afgelopen dinsdag. Hij ging er flink doorheen en heeft schade opgelopen aan zijn enkelbanden. Hij zal in ieder geval tot de winterstop niet inzetbaar zijn. Daarnaast meldden we twee weken geleden met grote trots de terugkeer van Mark Simons. Helaas heeft hij in de wedstrijd tegen CSW liesklachten gekregen. Daardoor maakt hij nu geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. Daarnaast zit Joery Knoop deze week een schorsing uit.