Voorbeschouwing DHSC – FC Breukelen

Veel tijd om te treuren om de nederlaag van afgelopen weekend tegen Westlandia is er niet. De bekerwedstrijd tegen DHSC staat morgen alweer op het programma. Dat is geen onbekend affiche. Hoe klein de kans ook is, speelt FC Breukelen wederom tegen DHSC in het bekertoernooi. In de poulefase werd er ook tegen de Utrechters gespeeld, met een gelijkspel als resultaat: 2-2. De eindstand van de poule wees uit dat zowel FC Breukelen als DHSC door mochten naar de volgende ronde, dit ten koste van vv de Meern zaterdag en USV Elinkwijk. Beide ploegen gingen de grote koker in en het lot besloot dat FC Breukelen nogmaals tegen DHSC mag aantreden. Ditmaal in een uitwedstrijd op Sportpark Thorbecke. Aanvang: 20:00 uur!

De competitie is ook voor DHSC ook in volle gang. De mannen uit Ondiep draaiden, net als FC Breukelen, een zeer goede voorbereiding. FC Breukelen verloor in de voorbereiding slechts één keer, maar DHSC kwam geheel ongeschonden uit de oefenperiode. Zoals de tijd inmiddels geleerd heeft, geeft een goede voorbereiding geen enkele garantie op goede resultaten in de competitie. Dit hebben FC Breukelen en DHSC beide aan den lijve ondervonden. DHSC staat op een 8e plaats in de 1e klasse C met 6 punten uit 5 wedstrijden. Er werd gewonnen van Delta Sports’95 uit Houten (3-2) en Sliedrecht (2-1) en de wedstrijden tegen LRC (0-2), WNC (1-0) en Montfoort (3-1) gingen verloren.

Wedstrijdselectie De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Jesse van Riet, Jop van Geffen, Joery Knoop, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom en Tom Kalkhuis.

In de poulefase zijn een aantal spelers tegen meerdere gele kaarten of een rode kaart aangelopen. Hans Kabalt, Mark Rutgers en Roy Turksma mogen daardoor niet aantreden tegen DHSC in verband met een schorsing. Daarnaast maakt Jop van Geffen zijn debuut in de wedstrijdselectie van FC Breukelen 1!

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband en Mark Simons in verband met een ontsteking aan zijn knie. Nick van Nieuwkerk herstelt voorspoedig van zijn meniscusoperatie en werkt er hard aan om zo snel mogelijk weer op het veld te staan.