Voorbeschouwing FC Breukelen – Sportlust’46

Inmiddels is de eerste klasse A twee weken onderweg voor FC Breukelen. Na de nederlaag tegen ARC werd afgelopen week het eerste punt behaald door onze mannen. Dit als gevolg van een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Aalsmeer. Beide ploegen hebben goede kansen gehad op de openingstreffer, maar de kansen werden niet verzilverd en de punten werden verdeeld.

Komende zaterdag is Sportlust’46 uit Woerden de tegenstander. Naast ARC de enige ploeg in de competitie die de eerste twee wedstrijden winnend heeft afgesloten. De seizoensopening werd gewonnen van XerxesDZB (1-2) en vorige week werd er op eigen veld gewonnen van Te Werve (2-1). Op basis van doelsaldo is ARC de lijstaanvoerder en Sportlust’46 de nummer twee.

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Joery Knoop, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband en Mark Simons in verband met een ontsteking aan zijn knie. Nick van Nieuwkerk is afgelopen dinsdag geopereerd en daarbij is de schade aan zijn meniscus hersteld. De operatie is goed verlopen en Nick kan starten aan zijn herstel. Mark Rutgers ontbreekt deze week wederom. Vorige week zat hij zijn schorsing uit, maar liep hij in de training in de voorafgaande week een enkelblessure op. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar de wedstrijd tegen Sportlust’46 komt nog te vroeg.