Voorbeschouwing FC Aalsmeer – FC Breukelen

Afgelopen week is de competitie gestart voor FC Breukelen. Helaas betekende de opening van het seizoen een nederlaag voor onze mannen. Met 0-2 was ARC uit Alphen aan den Rijn te sterk. Een valse start dus, maar nog alle gelegenheid om dit recht te zetten. Te beginnen met de wedstrijd van zaterdag tegen FC Aalsmeer, die wel met een overwinning aan de competitie begonnen. FC Aalsmeer won met 2-3 uit bij Te Werve.

Zoals gezegd won de thuisploeg afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd. En ook het bekertoernooi voorafgaand aan de competitie werd succesvol afgerond. Er werd gewonnen van SV Hillegom (0-3), Valken’68 (2-1) en Teylingen (2-1). In de huidige situatie staat FC Aalsmeer op de 6e plek met 3 punten en FC Breukelen op de 13e plek met 0 punten. Het belooft een interessant duel te worden. FC Aalsmeer zal gebrand zijn de goede lijn voort te zetten, maar FC Breukelen wil de goed verlopen voorbereiding een gezicht geven door de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Joery Knoop, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband en Mark Simons in verband met een ontsteking aan zijn knie. Inmiddels is er meer duidelijkheid voor Nick van Nieuwkerk. Aanstaande dinsdag ondergaat hij een kijkoperatie waarbij de schade aan zijn meniscus wordt hersteld. We hopen hem snel weer terug op het veld te zien! Daarnaast ontbreekt Mark Rutgers. Hij schreef afgelopen zaterdag twee gele kaarten op zijn naam en is daardoor geschorst voor het duel tegen FC Aalsmeer. Daarnaast liep hij afgelopen dinsdag op de training een enkelblessure op. Ook hij werkt had om zo snel mogelijk weer onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie.