Voorbeschouwing FC Breukelen – U.S.V. Elinkwijk

Komend weekend speelt FC Breukelen de vierde oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle mogelijke resultaten werden al een keer behaald. Een gelijkspel tegen ACV Assen (1-1), een nederlaag tegen vv de Meern zondag (0-2) en een overwinning tegen de Meern zaterdag (2-0). De tegenstander voor aanstaande zondag is U.S.V. Elinkwijk. De bezoekers uit Utrecht speelde afgelopen zaterdag het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. Dit duel ging met 0-5 verloren tegen tweede divisionist AFC. Nu wacht beide ploegen een ontmoeting met elkaar komende ZONDAG!

Afgelopen seizoen kwam U.S.V. Elinkwijk uit in de 1e klasse A op zondag. Helaas degradeerde de Utrechters, net als FC Breukelen. Elinkwijk eindigde op een voorlaatste plaats met 22 punten uit 26 wedstrijden. Volgend jaar spelen de blauw-witten in de 2e klasse B op zondag. Daar wachten meerdere mooie derby’s tegen onder andere PVCV, PVC, Kampong, Nieuw Utrecht en VVIJ. Zowel Breukelen als Elinkwijk zullen beide gebrand zijn op revanche ten op zichten van het vorige seizoen. Dat beloofd een mooi duel te worden. Leuk detail: beide ploegen treffen elkaar ook tijdens de opening van het seizoen in het bekertoernooi op 2 september.

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Mark Simons ontbreekt in verband met een ontsteking aan zijn knie. Nick van Nieuwkerk is herstellende van zijn knieblessure en sluit naar alle waarschijnlijkheid maandag weer aan bij de groepstraining. Ook Mark Rutgers is afwezig komende zondag.

Afgelopen week was er slecht nieuws voor Sven Kolle. Ook hij heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en zal net als Nino Scheenhart de komende periode werken aan zijn herstel.

De wedstrijd is aanstaande zondag, 20 augustus en aanvangstijd is 14:00 uur.