FC Breukelen JO12-1 Kampioen in de Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag 20 mei om 09:00 uur was het dan eindelijk zover, onze jongens mochten bij SCH’44 in Harmelen aantreden voor de kampioenswedstrijd. Saestum JO12-1 stond 3 punten voor met een wedstrijd meer gespeeld, maar met een veel minder doelsaldo (+22 van ons t.o.v. +11 van Saestum) dus alleen de winst zou ons kampioen maken.

De spanning was voelbaar bij zowel de spelers, de staf als bij de in totaal 35 meegereisde supporters van ons team. Ondanks de spanning begonnen de mannen voortvarend aan de wedstrijd en diende de eerste grote kans zich aan toen Noël de bal mooi terug legde op Sacha maar zijn schot werd gepareerd door de sterke doelman van SCH’44. Wij bleven goed voetballen en onze jongens kregen veel kansen maar er zat duidelijk spanning in de benen want de bal wilde er maar niet in. Ondanks dat wij de wedstrijd goed controleerden kreeg SCH na een lange bal toch een enorme kans, deze werd echter goed gepareerd door Martijn! Na de eerste wisselbeurt was het een schot van Jesse die ons eindelijk de verdiende 0-1 voorsprong bracht.

De tweede helft verliep toch anders, met de stand van “maar” 0-1 bleef het toch heel erg spannend, ondanks dat wij een aantal keer 1op1 op de keeper kwamen te staan wilde de bal er gewoonweg niet in!!! Onze verdedigers stonden hun mannetje maar konden niet voorkomen dart SCH een vrije trap kreeg op de rand van de 16 meter, gelukkig pakte Martijn ook dit schot prima en had daarna nog een paar hele goede reddingen zodat de stand op 0-1 bleef staan. Alle jongens vochten voor wat ze waard waren maar door de spanning werd ons spel rommelig maar ondanks dat bleven alle jongens, onder leiding van aanvoerder Tabe, de beuk erin gooien!

Eindelijk viel 2 minuten voor tijd de bevrijdende en verdiende 0-2, Sacha veroverde de bal en gaf een mooie steekpass op onze spits Joost die de bal daarna fantastisch binnen schoot en daarmee was het kampioenschap een feit en de ontlading was enorm en het feest kon beginnen!!!!

De champagne kurken knalden en eindelijk konden de mannen de kampioensschaal (bedankt Jan!!!) omhoog houden en het juichen van onze mannen was tot ver buiten Harmelen te horen. En om de dag compleet te maken mochten de mannen na de wedstrijd in de kantine van FC Breukelen een patatje eten en lekker wat drinken.

Martijn, Gus, Guus, Jort, Imre, Tygo, Tabe, Tristan, Lars, Sacha, David, Jesse, Noël en Joost….gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap we hebben enorm van jullie genoten het afgelopen seizoen want naast kampioen worden hebben jullie ook echt een enorme progressie gemaakt en met name na de winterstop echt geweldig voetbal laten zien. De positiespel-trainingen van Harold waren goed terug te zien op het veld en onder leiding van Paul hebben jullie het toch maar mooi geflikt om kampioen te worden in jullie eerste jaar op het “grote” veld!