1 april

Een heuglijke dag vandaag, 85 jaar voetbal in Breukelen. Op 1 april 1932 werd de toenmalige v.v. Nijenrodes opgericht wat later opging in onze huidige club FC Breukelen. Uit nostalgisch oogpunt ziet u onder de JO11 uit 1974 toen nog gewoon de E. Wat doet dat er toe, er is een link met de JO11-1 van nu, herkent u ze?

Op het hoofdveld en ruim op tijd de warming up, ook hier een wat hobbelige grasmat. Het gras is nat dus jongens schieten van afstand, de bal krijgt hierdoor extra snelheid. Uit was gewonnen met 1-3 waar het veel hoger had kunnen zijn. Een uitgelezen kans dus om het, vorige week, geschonden blazoen op te poetsen. Ze waren er van doordrongen, felheid, druk zetten, over spelen, kansen creëren en afmaken. Razend snel schoot FC Breukelen uit de startblokken en de tegenstander moest overduidelijk nog wakker worden. In de derde minuut resulteerde dit na een snelle aanval in de 1-0 met een schot buiten bereik van de keeper door Joris. In plaats van vol door te gaan lieten ze de teugels vieren en zo kon de tegenstander redelijk eenvoudig in de wedstrijd komen. Door dit gegeven kon het niet uitblijven en werd de stand gelijk getrokken ondanks het feit dat het een houdbare bal was. Met de betere kansen voor de gasten ondanks de diverse kansen van Breukelen was het kort voor rust toch 1-2.

De (on)rust werd weggenomen en met het steuntje in de rug dat wij toch echt kunnen voetballen en het minste wat je kunt doen is je best. Maar helaas er zijn zo links en rechts wat pijntjes en dan wordt niet het niveau gehaald.

Met het begin van de tweede helft werden de zeilen bijgezet maar bleken wederom de betere kansen voor Zuid Oost United. De “All Whites, vochten in ieder geval voor wat ze waard zijn. Helaas de aanvallen werden net iets te ver doorgezet in plaats van op het juiste moment voor te geven. Ook werd de bal aan een ander gegeven, alsof men bang was om zelf op doel te schieten. Dan is er een wetmatigheid of is het Cruijffiaans dat wanneer je zelf niet scoort de tegenstander dit wel doet. Zo kwam dan ook de 1-3 op het bord en leek het een kansloze missie te worden. Redelijk eenvoudig bleef de tegenstander overeind en in niets leek de ploeg meer op die van 2 weken geleden toen de koploper de grootste moeite had om door de linies heen te breken en met het kleinste verschil werd verloren. Toch bleek 1-3 de eindstand toen de wederom goed leidende scheidsrechter Theo voor het eindsignaal blies.

Wederom worden de wonden gelikt en kijkt men vooruit naar volgende waar op maandag de oefenwedstrijd 11 tegen 11 tegen SCH ’44 op re rol staat. Zaterdag 8 april ’17 wordt om 10.30 uur afgetrapt uit tegen S.V. Laren.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.