De kogel is door de kerk

Gisteravond is een ingelaste ledenvergadering gehouden met als onderwerp de vervanging van het hoofdveld. Voorzitter Berend van Bon en penningmeester Gert Vermeulen hebben een voorstel gepresenteerd waarin het huidige hoofdveld wordt vervangen door een nieuw kunstgrasveld.

Er is de nodige voorbereiding aan deze presentatie vooraf gegaan waarbij er vele offertes zijn bekeken en met even zovele leveranciers is gesproken. Uiteindelijk is 1 leverancier als beste uit de bus gekomen en op basis van hun voorstel is de bestuurspresentatie uitgewerkt.

Berend is met name ingegaan op de techniek van het veld. Hoe komt het veld er uit te zien, welke materialen en werkzaamheden zijn daarvoor nodig en welke infill (geen rubbergranulaat) wordt er gekozen? Gert heeft de financiële toelichting gedaan waarbij aantoonbaar is gemaakt welke middelen ervoor nodig zijn en welke financiële consequenties de aanleg van een nieuw veld heeft voor de club. De conclusie van het bestuur is dat een nieuw kunstgrasveld financieel deels vanuit de eigen financiële middelen, deels door subsidie van de gemeente en deels met een lening zeer goed te realiseren is.

Na de toelichtingen van Berend en Gert heeft de voorzitter de aanwezige leden om goedkeuring gevraagd om door te gaan met de aanleg van het veld en het uitvoeren van de daarbij benodigde acties (contract afsluiten met leverancier, verplichting aangaan met de bank). Alle aanwezigen, op 1 onthouding na, hebben voor de vervanging van het hoofdveld en het voorstel van het bestuur gestemd waarmee het voorstel is aangenomen.

Het streven is om het hoofdveld aankomende zomerstop te vervangen!