JO11-1 FF wennen

Vandaag eindelijk de 1e wedstrijd in 2017 voor onze jongens. Hoewel er op 7, 14 en 21 januari wedstrijden ingepland stonden strooide iedere keer koning winter ijs op de velden. Ook in de trainingen zat het tegen met de vorst. Vandaag op een goed bespeelbaar veld werd er dan afgetrapt tegen ’s Gravenland 1, afkomstig uit de 1e klasse.

Met de aftrap door ons werd er direct door de gasten fel druk gezet en de bal verloren. Ook de “All Whites” drukten door en kon met overname van de bal het eerste schot op doel geven. Gekeerd door de keeper en met de snelle hervatting werd de eerste kans voor de gasten genoteerd. Koel en zeker werd deze gestopt door keeper Lars. Dit leek het startsein voor een drietal snelle aanvallen waar Levi zijn schot gekeerd zag dit even later gevolgd door Tieme.

Na 4 minuten werd de voorsprong genomen. Een door Samuel afgestopte aanval werd in de voeten van Ryan gespeeld. Deze speelde op zijn beurt Presley in de voeten aan. Presley trok op snelheid naar voren en haalde vervolgens snoeihard uit. Onverwacht en onhoudbaar verdween de bal in de rechter bovenhoek. Een fantastische voorspong, maar men zag wel dat de gasten de bovenliggende partij waren. Een ware stormloop op de goal volgde. Vanaf alle standen werd er op doel geschoten en iedereen hield wel een bal tegen met Lars als de grote held, menige bal werd door hem uit het doel geranseld. Zo haalde men de rust met een 1-0 voorsprong.

De rust werd genomen om de jongens scherper te zetten. Druk op de bal houden en jagen, jagen en nog eens jagen. Felheid en strijd dat moest er gebracht worden.

Met dit in het achterhoofd werd gestart aan de tweede helft. Met Joris en Deylano in het veld werden de eerste kansen gecreëerd maar de rush van Joris werd net niet bekroond met een doelpunt, te ver naar buiten geduwd miste zijn schot met links net de kracht om binnen te rollen. Gestopt op de doellijn werd de bal met een peer naar voren geschoten. Uit het schot wat volgde werd de stand gelijk getrokken en in plaats van uit te lopen een domper. Vanuit de aftrap werd toch de aanval weer ingezet en de opkomende Jorian passte op Joris. Deze trok de bal voor op Deylano maar hij had te weinig tijd om de bal goed neer te leggen.

Weer een snelle aanval en in de 10e minuut na rust werd de voorsprong genomen door de gasten. Met kansen voor beide ploegen golfde het spel snel op en neer. Diverse kansen voor beide partijen maar met een licht overwicht voor ’s Gravenland. Vlak voor tijd sloegen zij dan ook nog 2 x toe en de uitblinkende Lars had hierop geen antwoord. Uiteindelijk werd er met een stand van 1 -4 afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Winter.

Het bleek even wennen voor de heren van de JO11-1 maar een eerste stap in de goede richting is gezet. Volgende week wordt om 9.00 uur afgetrapt bij Zuid-Oost United voor de 2e wedstrijd.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.