MO-11 Kampioen

tgooi
jo11
Zaterdag 3 december 2016. Een bijzondere dag voor de meiden van de MO-11 van FC Breukelen. Vandaag stond de kampioenswedstrijd op het programma. Om half tien verzamelen op de club en als echte profs stond er een bus te wachten die de dames naar hun wedstrijd zou brengen. Met spelers, begeleidingsteam en ouders op weg naar Hilversum waar FC ’t Gooi wachtte als laatste horde voor het kampioenschap. Hier en daar was de spanning voelbaar, maar door wederom een goede voorbereiding onder leiding van Dennis, Hans en Simone stond er een gretig FC Breukelen aan de aftrap van deze bijzondere wedstrijd.

FC Breukelen begon goed aan de wedstrijd en het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander en het duurde dus niet lang tot de eerste kansen zich aandienden. Rozemarijn zorgde met een droog schot voor de belangrijke 1-0. Nu konden de meiden de spanning van zich afschudden en op jacht gaan naar de 2-0. Yulia zorgde met haar grote stappen aan de bal voor veel dreiging en Zoë was vanaf de rechterkant een ware plaag voor de verdedigers van FC ’t Gooi. Helaas werden deze mooie aanvallen in de kiem gesmoord. Echter zorgde Renée met een prachtig schot voor de 2-0. Ook Sica, de aanvalsleider van MO-11, zorgde er voor dat de 3-0 op het bord verscheen. Gevolgd door een mooie knal van Micky die voor een comfortabele 4-0 voorsprong zorgde.

De verdediging van FC Breukelen stond goed en verdedigde sterk, maar kon niet voorkomen dat in de 17e minuut Marit als keeper voor het eerst in actie moest komen, maar hield haar doel schoon. FC ’t Gooi had moeite met het sterke middenveld van FC Breukelen waar Dilan, Chaddel en Jelena als een ware muur stonden opgesteld. Ook verdedigend werd er waar het nodig was goed ingegrepen door Isha, Micky en Yulia. De eerste helft werd vervolgens afgesloten door een prachtige aanval via rechts waar Yulia Myrna vrij voor het doel zette en Myrna de 5-0 verzorgde zo net voor de thee.

In de tweede helft ging FC Breukelen verder waar het gebleven was en liet verzorgd voetbal zien. In het doel werd Marit vervangen door Rozemarijn, die de tweede helft ook geen tegengoal hoefde te incasseren. Door goed jagen op de verdediging van FC ’t Gooi kon Sica de bal ontfutselen van de tegenstander en zorgde hierna voor de 6-0. Myrna tekende voor de 7-0 door goed gebruik te maken van een fout van de keeper van FC ’t Gooi die veel te ver uit haar goal stond te verdedigen.

Hierna volgde de 8-0 van Micky, die via een dropkick de bal snoeihard langs de keeper jaagde. Ook Marit pakte haar goal mee en maakte er 9-0 van. Ook Yulia scoorde vanaf de zijkant via de keeper haar goal en zorgde voor de dubbele cijfers. Tenslotte zorgde Sica na eerst op de paal te hebben geschoten via de rebound voor 11-0. Dit werd gevierd met een welbekende dab.

Toen volgde het eindsignaal en mochten de meiden van MO-11 zich officieel kampioen noemen. Na feest op het veld, taart en champagne in de kleedkamer en een welverdiende speech namens de ouders voor het technisch team vertrok de stoet weer naar Breukelen.

In de bus sprak Hans de meiden toe en overhandigde hen allemaal een prachtige beker. Na een lekker frietje op de club kon iedereen tevreden en blij huiswaarts keren.