FC Breukelen 4 pakt een punt!

eemdijk_logo
4e
Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Eemdijk 3 op het programma. Met 18 spelers werd er naar Spakenburg gereden, een volle bak met 7 wissels. FC Breukelen 4 had na 8 wedstrijden pas 3 punten gehaald en stond daardoor onderaan.

De afgelopen weken werd er met 2-1 verloren van de koploper en werden de 3 wedstrijden daarvoor ook elke keer met 1 goal verschil verloren. Het was dus echt tijd om een keer punten te gaan halen en van die onderste positie af te komen.

Zaterdag was het een topdag om te voetballen, lekker fris, veel zuurstof in de lucht en een klein zonnetje. We mochten zelfs op het hoofdveld aantreden. De muziek in de kleedkamer stond zo hard dat heel Spakenburg wist dat er iets aan de hand was. We begonnen scherp, veel druk naar voren en er werd weer lekker gevoetbald. Toch braken we niet helemaal door de verdediging van Eemdijk waardoor er veel van een afstand werd geschoten. Zo telde de eerste helft wel 4 afstandsschoten van aanvoerder Falko, waaronder een schot die onderkant lat er in ging maar er ook weer uit stuiterde.

Hierdoor was er geen reden voor de scheidsrechter om het doelpunt te tellen en voetbalden we gewoon verder. Ook Eemdijk brak niet door onze verdediging heen, het centrale duo Niels en Jelte hielden achterin goed stand en leken alles onder controle te hebben. Tot Eemdijk toch een gaatje vond in de verdediging en door een zielig steekballetje toch wist te scoren. Niet helemaal verdiend stond het ineens 1-0.

U zult nu denken, och nu maar hopen dat die jongens daar weer boven op komen na de rust. Wees maar gerust, dit team heeft in die paar wedstrijdjes al 22 goals om de oren gehad, dus die 23e kon er ook wel bij. Zo begon de tweede helft ook weer sterk met meteen een tegengoal. 2-0 achter jongens, nu gaan we echt voetballen.

Normaal denk ik dit altijd als grapje, maar dit keer gebeurde het echt. Niemand gaf op, er werd aardig doorgewisseld waardoor we toch meer lucht leken te hebben dan Eemdijk. Falko die de bal aangespeeld kreeg, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot nog maar een keer van afstand. Dit keer lukte het wel! Met een mooie boog over de keeper stond het ineens 2-1. Dat zorgde voor meer geloof om hier toch nog te gaan stunten. Eemdijk voelde dit aan en bouwde met 11 man het 16-meter gebied dicht.

Van 20 meter kregen we dan eindelijk een vrije bal. Iets waar Robin erg goed in is, dus Mark mocht hem nemen. BAM. GOAL. HELEMAAL LOS. Nu nog dronken. Wat een dag. Met 1 punt terug naar huis. Van die laatste plaats af en 1 plek gestegen.

Kom volgende week ook een keer kijken naar FC Breukelen 4, ik beloof u, het wordt een dag om nooit te vergeten want ze spelen thuis om 13:15 en hebben de smaak te pakken om punten te pakken.