FC Breukelen - Ajax (0-1)

1e
Ajax_Amsterdam.svg
15 november 2016 – Na het gelijkspel van vorige week tegen HSV Hoek, werd het voor FC Breukelen tijd om op het eigen Sportpark Broekdijk Oost een resultaat neer te zetten. Helaas laat dit nog even op zich wachten. Met man en macht hebben de mannen van FC Breukelen geprobeerd Ajax tegen te houden, maar één cruciaal moment in het strafschopgebied kostte FC Breukelen de wedstrijd.

Na de 7-1 overwinning op Noordwijk reisde Ajax met veel vertrouwen af richting Breukelen. En dit was te merken in de beginfase van de wedstrijd. Een belegering van het FC Breukelen-doel was hiervan het gevolg. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven onze mannen overeind. De belegering werd iets getemperd door een afstandsschot van Nino Scheenhart in de 14e minuut, dat maar nét over het doel verdween. Daarna nam de druk van Ajax iets af, maar de bezoekers bleven het betere van het spel houden. Met ziel en zaligheid werd er als team verdedigd en ook keeper Nick Turksma stond zijn mannetje met een aantal goede reddingen. Hierdoor bleef de voorsprong voor Ajax uit.

In de tweede helft ging Ajax wederom op zoek naar de openingstreffer. De ruimtes werden groter en hierdoor kwam FC Breukelen meer aan voetballen toe dan voor de pauze. In de 65e minuut was er een spannend moment in het 16-metergebied van Breukelen. De bal kon niet goed worden weggewerkt en Ajax bleef het doel van Nick Turksma bestoken. De scheidsrechter zag onze jongste telg Dave Hensbergen hands maken bij één van de verdedigende acties. Hij was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip en tot overmaat van ramp stuurde hij Hensbergen met rood van het veld. Die naar eigen zeggen de bal op zijn neus en schouder kreeg. Voor Ajax-spits Rowendy Schoop was dit een koud kunstje en hij schoot de strafschop in de kruising. In de resterende wedstrijd wilde FC Breukelen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het harde werken van daarvoor had al veel energie gevraagd. Het bleef bij een 0-1 stand, weer geen overwinning voor Breukelen.