MO15 Soms verdien je meer dan je krijgt

demeern
mo15
Zaterdag 12 november speelden de MO15 uit in de Meern. Met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden stond de Meern drie punten achter op Breukelen. Dus dat dit wederom geen makkie zou worden dat stond vast. Met dertien meiden traden we aan bij het grote en mooie sportcomplex van de Meern. Waar we vorige week vroegen of de zon eventjes uit kon, vroeg de dienstdoende scheidsrechter nu of de kachel aan kon. Een koude schrijnende wind maakte het namelijk onaangenaam in en langs het veld. Echt Sinterklaasweer zou je zo zeggen.

Isa op het doel had haar schouders opgetrokken in de nek en kreeg halverwege de eerste helft een trainingsjack aangereikt van de helaas nog altijd geblesseerde speelster Nikki. Die zo enthousiast als ze is, trouw elke wedstrijd van de partij is om haar team op te peppen. Als door de kou genageld bleef Isa dan ook koelbloedig staan toen een speelster van de Meern (1 op 1) op haar afkwam en gelukkig van de zenuwen de bal voor langs werkte.

In de eerste helft was het toch echt Breukelen die de meeste kansen creëerde. Corner hier, vrije trap daar, openen op links, openen op rechts een voorzet vlak voor langs die helaas net niet aangetikt kon worden door Laura. Het mocht allemaal niet baten, waardoor het de eerste helft ook 0-0 bleef.

In de rust ging de helft van de meegereisde supporters naar boven om op te warmen en besloten ook gelijk maar binnen te blijven. Achter een glazen wand hadden we goed zicht over het veld en in ieder geval weer warme voeten. En zoals wij naar onze meiden keken, zo werd er vanuit de kantine weer naar ons gekeken, want we zaten/stonden er niet stilletjes bij.

Dat Tessa snel, behendig en gevaarlijk is dat wisten niet alleen wij maar inmiddels ook de tegenstanders. Continu trok zij drie speelsters achter zich aan en zoals vaker gebeurd, wanneer jezelf een megakans creëert en het niet af kan maken, dan valt ie aan de andere kant! En zo geschiedde ook. Een cornerbal van de Meern werd door Breukelen niet goed weggewerkt met als gevolg dat notabene de kleinste speelster, die je normaliter omver zou moeten blazen de 1-0 voor de Meern binnen tikte. Alsof zij de beker gewonnen hadden, rende alle meiden van de Meern naar elkaar om het punt te vieren. Zouden ze soms tegen ons opgekeken hebben?

Onze meiden gaven echter niet op en bleven als een team opereren, de wil om te scoren was er nog zeker en de vechtlust was groot. Dit voelde de tegenstanders ook. Er ontstond paniek achterin bij de Meern en Breukelen zag haar kans schoon. Het was Jenna die de 1-1 binnen schoot na een mooie aanval waarin de bal snel tussen de meiden rondging. Nog even was er de illusie dat we er nu overheen zouden kunnen gaan.

In de slotfase werd het echter nog billenknijpen langs de kant, waarbij de tweede helft keepende super Jill de 2-1 wist te voorkomen. Ook Daniëlle die zichtbaar weer goed op de been is, was niet van plan om ook nog maar enig doelpunt af te staan en wierp zich ook als een leeuwin voor het doel in de strijd. Zo bleef de stand op 1-1 en moesten we genoegen nemen met een punt mee naar huis. Verliezen had beroerder geweest dus toch met z’n allen opgelucht weer naar huis.

Komende donderdagavond tijdens de training een potje tegen de JO13 en zaterdag thuis tegen de middenmoter s ’Gravenland, denk erom altijd lastig dames ;-)