JO11-1 verliest met 3-3

hertha
jo11
De ene zaterdag is de andere niet, dit geldt zeker voor jeugdige spelers, hoewel sommigen daar anders over denken is de motivatie en het doorzettingsvermogen grillig e ongrijpbaar. Vochten onze jongens zich vorige week 2 x terug in de wedstrijd om daarna met 8-7 te winnen vandaag was het ondanks een fantastisch begin 180 graden anders.

Tijdig afgereisd naar Vinkeveen werd met enige hulp de kleedkamer gevonden. Ergens verstopt tussen de bomen vonden wij uiteindelijk kleedkamer 16! Na het omkleden en de wedstrijdbespreking werd het veld betreden en de warming up volgde. De aftrap volgde en flitsend kwam men uit de startblokken. Met de tweede aanval was het Joris die zijn tegenstander het nakijken gaf en in de 2e minuut de 0-1 scoorde. Hoewel Hertha zo links en rechts op kwam werd men niet gevaarlijk en in de 9e minuut was het weer Joris die, ditmaal met een strak schot die in de verre hoek verdween, de score verdubbelde. Inmiddels kroop de tegenstander uit zijn schulp en waren de 1e echte aanvallen een feit. De geblesseerde Lars deed wat hij kon maar na een afgeslagen aanval aan de overkant en het blijven hangen van de voorwaartsen kon Hertha na 15 minuten de aansluiting vinden middels de 1-2. Deylano had hierna de kans om de te scoren maar zijn inzet mistte de kracht.

Aanvoerder Levi inmiddels doorgeschoven van achter naar de spits, had ook de 1-3 op zijn slof maar de uitgelopen keeper stak daar een sokje voor. Presley die midweeks ziek was geweest had zichtbaar moeite om zijn draai te vinden. Toch was hij het die de stand na een knappe rush wel naar 1-3 tilde. Tussendoor waren daar nog diverse corners waarmee Samuel net het gelukt daar een 3tal malen de bal net uit de doelmond werden getikt. Voor rust was het tenslotte weer Hertha die de stand na een uitbraak naar 2-3 bracht.

Lars die in de rust aangaf door te kunnen had zichtbaar last van zijn arm en de scenario’s om dit eventueel op te kunnen lossen werden naar voren gehaald. Iedereen door en het veld weer op.

De strijd ging door maar het blijft kunst en vliegwerk wanneer je een geblesseerde keeper hebt, met veel kunst en vliegwerk werd de voorsprong behouden. Na wederom een corner bleef de bal voor de goal liggen, iedereen die voor de goal stond had vervolgens een mogelijkheid om de bal binnen te schieten maar liet dit na. Het spel werd onrustiger van de kant van Breukelen en het is een ongeschreven wet dat wanneer je de kansen niet benut je de kous op de kop krijgt. Zo geschiedde in de 15e minuut na rust scoorde Hertha de gelijkmaker. Tieme had vervolgens de mogelijkheid om de voorsprong weer te bewerkstelligen maar werd net te ver naar buiten gedwongen. Inmiddels was Ryan ook weer veelvuldig mee opgekomen maar ook hij zag zijn schoten gekeerd. Een kleine 5 minuten voor tijd werd dan toch een keeperswissel ingezet. Jorian die tot dan een zekere wedstrijd speelde trok het keepershirt aan en nam plaats onder de lat.

De druk werd hiermee verplaatst naar voren en er waren weer een paar kansen te noteren. Vlak voor tijd kreeg Breukelen nog een vrije trap voor de goal maar deze mistte het venijn om de voorsprong weer te verkrijgen. Volgens de tijdwaarneming waren er nog een aantal minuten te spelen maar goed. Wat wel merkwaardig is te noemen bleek later. De keeper bleek niet in de JO11 te spelen maar uit een hogere categorie(bron: Hertha) de juichstemming bij de tegenstander was dan ook misplaatst en competitievervalsing, jammer. De mannen waren terecht teleurgesteld maar als je op deze manier je punten moet halen? Volgende week speelt de JO11-1 thuis om 8.45 uur tegen Amstelveen.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.