Twee maal een dozijn is vierentwintig

rkdes kudelstaart
fcbreukelen(schild)
Zaterdag 24 september 2016 de MO15 spelen uit tegen RKDES te Kudelstaart. Een van de clubs waar we met onze meiden nog nooit tegen gespeeld hebben. Voor wie niet weet waar Kudelstaart ligt, gewoon in de gemeente Aalsmeer. Dus een tochtje langs de bloemenkassen en de veiling bracht ons naar een mooi groot sportcomplex deze morgen.

Tja en dan het maken van een wedstrijdverslag, hoe gaan we dat achteraf gezien netjes en/of interessant aan de lezer overbrengen. Deze “razende reporter” had het razend druk met het turven van alle doelpunten op het notitieblokje in haar telefoon. Het ene doelpunt nog niet koud genoteerd (of geserveerd) of de volgende vloog er alweer in. Ondanks dat de weerstand van RKDES niet je van het was, bleven de meiden toch leuk combinatiespel spelen. Dit tot vermaak van de meegereisde supporters uiteraard. En doordat de teller met rust al op 12 stond en het een en ander wel erg soepeltjes afging, hadden de meiden zich tot doel gesteld om vandaag op de 24ste van september ook maar met 24 doelpunten naar huis te gaan.

Wat hebben we toch een leuk en steeds beter op elkaar ingespeelde club meiden bij elkaar. Komt dit nu door de tegenstander, de trainingen of door een gezellige club ouders daaromheen? Of is het gewoon alles bij elkaar? Er wordt al gesproken over een voetbalweekend voor de meiden in Limburg. Waarbij de moeders het wel zien zitten om ‘s avonds hun eigen feestje te gaan bouwen, de volgende ochtend uit te gaan slapen en dan de meiden het werk (voetballen) te laten doen ;-)

Tot slot geloof ik dat de scheidsrechter het meest spannende werk op zich nam deze morgen. Die stond te fluiten en te dirigeren alsof hij Utrecht-ADO moest leiden. Ook werd onze coach even een lesje “wisselen” bijgebracht. Denk erom bij het wisselen, de meiden pas over de zijlijn heen het veld in, wanneer de te wisselen speelsters er overheen uit zijn gestapt. En eerst de scheids verwittigen alvorens de namen van de meiden te roepen!

Voor de lezers en/of thuisblijvers nog even een overzicht van het doelpuntenfestijn. Jenna (9x), Dewi (6x), Tessa (4x), Hannah (2x), Diana (2x) en Laura (1x) Elke helft 12 stuks maakt 24 in het totaal.