Met vrijwilligers wel een vereniging!

weneedyou
Aan alle vrijwilligers, leden en ouders van leden. Het vrijwilligersbeleid, een veelbesproken onderwerp binnen elke vereniging ook bij FC Breukelen, uw club of die van uw kind.

Zeker is dat:

Zonder trainers geen trainingen worden gegeven;

Zonder scheidsrechters geen wedstrijden worden gespeeld;

Zonder schoonmaak geen kleedkamer kan worden gebruikt;

Zonder barmedewerkers geen koffie, drankje of tosti voor de kinderen wordt verkocht;

Zonder ontvangstcommissie geen wedstrijden kunnen beginnen

Er worden ieder seizoen weer heel veel taken uitgevoerd door enthousiaste leden en/of ouders, maar helaas blijven een heleboel taken elk jaar weer een probleem om in te vullen. Verplichte vrijwilligerstaken…. Ook FC Breukelen kan hier niet meer onderuit. Want zonder vrijwilligers geen vereniging. Geen onwil maar onwetendheid misschien?

Als u kijkt binnen uw eigen team of het team van uw kind, hoeveel van u helpen af en toe een handje mee? Natuurlijk waarderen wij het enorm dat u als lid of ouder langs de lijn staat en samen met ons geniet van de sportiviteit binnen de Club. Maar daarbij is ook uw hulp hard nodig om te zorgen dat het voor iedereen leuk blijft. En zeg toch eerlijk dat kopje koffie na de wedstrijd is toch wel erg lekker….

Om er voor te zorgen dat we aankomend seizoen iedere zaterdag allemaal voorzien zijn van een kop koffie, hapje of drankje voor en na de wedstrijden gaan we als club de verplichte bardienst invoeren.

Wat houdt dit concreet in? We gaan aan alle teams vragen om een aantal malen dit seizoen een bardienst te draaien. We zullen een planning maken zodat je aan het begin van het seizoen al weet wanneer je team aan de beurt is. Om dat we een leeftijdsgrens aanhouden van 16 jaar, vragen we aan de ouders van de jeugdleden die jonger zijn dan 16 om de dienst in te vullen. Leden vanaf 16 jaar kunnen zelf de bardienst invullen.

Iedere zaterdag zijn er 3 diensten in te vullen te weten:

  • Van 9.00 tot 11.30;
  • Van 11.30 tot 14.00;
  • Van 14.00 tot 17.00.

Iedere dienst hebben we 2 leden/ouders nodig die achter de bar meedraaien. Uiteraard zal er een ervaren kracht aanwezig zijn die je uitleg zal geven en zal ondersteunen. Via de teamleiders zullen de teams gevraagd worden om de toegewezen diensten met ouders en/of spelers in te vullen. Per team zullen er 3 of 4 diensten in een seizoen toegewezen worden. Als alle ouders/spelers meedraaien in het invullen van de bardienst, dan betekent dit dat je 1 x per seizoen een bardienst moet invullen. We zullen de planning zo spoedig mogelijk via de site en de leiders verspreiden.

Als we op deze wijze met elkaar de bardiensten invulling geven en de vaste ploeg daarmee ondersteunen, dan zijn we weer verzekerd van een goed gevulde kantine waar iedereen op zaterdag met veel plezier terecht kan. En dat helpt ontzettend op onze mooie club waar het op dit moment hartstikke goed mee gaat.

Heel goed zelfs, want we hebben namelijk:

  • een aantal nieuwe en enthousiaste (jeugd)bestuurders;
  • zeer gemotiveerde jeugdcoördinatoren;
  • een leuke Evenementencommissie;
  • een gedreven Barcommissie;
  • een ervaren Technische Commissie;
  • een ledenadministratie,
  • Vrijwilligerscoördinator

Kortom er zijn al heel veel mensen druk binnen de club en dus ook voor jou of uw zoon of dochter actief bezig.

Naast de bar kunnen we ook op andere gebieden je hulp goed gebruiken, en daarom herhalen we graag onze oproep aan iedereen om je voor vrijwilligerstaken aan te melden en uw club te helpen.

Bardiensten, ontvangstcommissie, scheidsrechters. Wie komt ons per direct “vrijwillig” helpen! En bekijk op deze manier meteen wat u voor volgend seizoen leuk lijkt om te doen!

Alleen of misschien wel samen met iemand? Vragen, opmerkingen? Mail ons op vrijwilliger@fcbreukelen.nl of bel ons!