FC Breukelen - FC ’s-Gravenzande

1e
fc 's-gravenzande
Na de overwinning op PKC’83 stond FC ’s-Gravenzande afgelopen zaterdag op het programma. Door de twee eerdere overwinningen en de concurrentie op drie punten achterstand zou één punt genoeg zijn om de nacompetitie-finale te bereiken. Het duel tegen VV Eemdijk vorig seizoen heeft laten zien dat Breukelen niet de wedstrijd in moet gaan met de gedachte om te spelen voor een punt. Het plan vooraf was dus om te gaan strijden voor een overwinning.

Toch was er wat spanning en onzekerheid zichtbaar in de eerste helft. ’s-Gravenzande moest komen en dat deden de Zuid-Hollanders dan ook, onder luid gejuich van de meegereisde aanhang. De beginfase was redelijk in evenwicht, maar daarna kwamen er kansen voor FC ’s-Gravenzande. FC Breukelen kwam al een keer goed weg met een afgekeurd doelpunt door een overtreding op keeper Nick Turksma. Breukelen kwam er voetballend niet meer uit en het was wachten op de treffer voor ’s-Gravenzande. Deze treffer kwam dan ook in de 39e minuut op naam van Domingos Lopes de Brito.

Dit seizoen is gebleken dat FC Breukelen vaak een goede helft en een minder goede helft op de mat legt. Gelukkig hadden de mannen van FC Breukelen de goede helft in dit geval nog tegoed. Dit keer was het niet anders. Breukelen kwam veel sterker uit de kleedkamer en het doel van FC ’s-Gravenzande werd bestookt. De achterstand móest worden goedgemaakt. In de 58e minuut ging de sterk spelende Mitchell de Zwart op volle snelheid richting de achterlijn en leverde een perfecte voorzet op het hoofd van Daniël Kops. Hoewel koppen niet de favoriete bezigheid is van de spits, faalde hij niet en kopte hij snoeihard in de touwen: 1-1. Erop en erover bleek de gedachte. Nauwelijks vijf minuten later maakte de ingevallen Sam Osei zijn opwachting in het 16 meter gebied. Zijn acties waren al eerder gevaarlijk geweest, maar hadden nog niet tot een doelpunt geleid. Zijn directe tegenstander besloot het gevaar dit keer niet af te wachten en beging een overtreding. Een penalty voor FC Breukelen! Dit keer stond Kops nog wel in het veld en ging hij achter de bal staan. Het werd behoorlijk spannend omdat de bal maar in een kuil bleef vallen op het verder goed bespeelbare veld. Kops liet zich er niet door afleiden en liet de keeper kansloos. De voorsprong voor FC Breukelen: 2-1!

Gaf FC ’s-Gravenzande zich nu gewonnen? Zeker niet. De spelers deden er nog een schepje bovenop en gingen weer op zoek naar de aanval. De verdedigers van Breukelen wilden het niet laten gebeuren en probeerden ’s-Gravenzande op afstand van de goal te houden. Dit leidde tot enkele vrije trappen op gevaarlijke posities. FC Breukelen heeft dit seizoen een trauma opgelopen wat betreft vrije trappen net buiten de 16 meter. Tot ieders opluchting ging de eerste vrije trap over. Even later mocht Sander Koeleman het nog een keer proberen en belandde de bal in de kruising. Het was weer gelijk: 2-2. Bij deze stand was Breukelen ook door, maar er stonden nog 22 speelminuten op de klok.

Even na de gelijkmaker kwam de stand van PKC’83 - SVL door op het veld. SVL stond met 2-7 voor in Groningen. Dit betekende bij verlies van Breukelen, dat SVL door zou gaan en niet FC ’s-Gravenzande. De drive ging hierdoor een klein beetje verloren bij de tegenstanders. Tien minuten voor tijd maakte Renaldo Jongebloet zijn opwachting in de formatie van Breukelen. Dit bleken erg rendabele 10 minuten te worden. Na wederom een goede actie van Sam Osei wist hij Jongebloet op maat te bedienen. Iedereen verwachtten een kapbeweging, maar Jongebloet schoot ineens en veraste hiermee de doelverdediger: 3-2! Het kon niet meer misgaan.

FC Breukelen gaat door naar de nacompetitie-finale! Vooraf had iedereen verwacht dat SVL en FC ’s-Gravenzande samen de dienst gingen uitmaken. Met 9 punten uit 3 wedstrijden komt Breukelen echter als winnaar uit de strijd. Wat een prestatie en heel mooi dat er nog een kans is op een plek in de vernieuwde hoofdklasse!

Foto’s van deze wedstrijd zijn eerder gepubliceerd op de site.