Even voorstellen

Berend van Bon
Berend van Bon

Tijdens de algemene ledenvergadering op woensdag 25 mei zijn Berend van Bon en Gerard van Engelenburg benoemd in het bestuur van FC Breukelen. Gelijk hierop zijn zij door het bestuur benoemd als respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter.

Sinds 2005 woon ik tegenover de velden op de hoek van de Stinzenlaan Noord en de Broekdijk Oost. Wij wonen dusdanig dichtbij dat wij zaterdagmorgen bij het ontbijt het gejuich horen wanneer de jongste jeugd een doelpunt scoort. Vanaf circa 2006 ben ik door mijn beide zoons Willem Berend (15) en Klaas Pieter (13) betrokken bij de club. Eerst als assistent trainer, later als trainer, coach en toen de jongens te goed werden als leider.

Sinds ik de club ken heb ik veel positieve veranderingen gezien. In de loop van de tijd zijn twee kunstgrasvelden aangelegd en is de houten accommodatie zowel binnen als buiten grondig aangepakt. Minder tastbaar maar zeker ook heel belangrijk is de ontwikkeling van het damesvoetbal binnen de club. Ook daarvoor is inmiddels een stevige basis tot stand gekomen.

Ondanks hetgeen reeds bereikt is, zijn er nog genoeg uitdagingen. De toestand van de kleedkamers en de velden is een belangrijk aandachtspunt. Ook Breukelen 3.5 is actueel.

Naast mij is ook Gerard van Engelenburg tot het bestuur toegetreden. Waar Gerard het jeugdvoetbal als aandachtsgebied heeft is mijn rol meer algemeen bestuurlijk van aard. Tezamen hopen we de komende bestuursperiode onze bijdrage te leveren.

Gerard van Engelenburg
Gerard van Engelenburg

In 2010 begon mijn “voetbalcarrière” bij FC Breukelen in het toenmalige 3e. Mijn tweejarige zoontje Lieuwe kwam toen al regelmatig mee naar de velden om te kijken hoe wij iedere zaterdag probeerden om onze wedstrijden te winnen. In 2013 was Lieuwe inmiddels 5 en dat was voor mij het moment om op zaterdag te stoppen als voetballer en de overstap te maken naar de technische staf van de mini-f’s.

Ik heb vooraf nooit kunnen bedenken hoe leuk ik het zou vinden om op woensdagmiddag met (aan het eind van het seizoen) ruim 40 kinderen op het veld te staan om ze het een en ander bij te brengen over voetbal. Inmiddels is de “trainers-carrière” al 3 jaar onderweg en het is prachtig om te zien hoe de kinderen zich in die jaren aan het ontwikkelen zijn als voetballer en in het team. Sinds begin dit jaar ben naast jeugdtrainer samen met Frank van Merriënboer en Dennis de Gier lid geworden van de jeugdcommissie.

Met heel veel plezier treed ik nu samen met Berend tot het bestuur toe. De afgelopen maanden hebben we al een tweetal bestuursvergaderingen bij kunnen wonen en hebben we een beeld gekregen van de zaken die er allemaal op en rond onze mooie vereniging en ons complex spelen. Dat heeft het enthousiasme alleen maar aangewakkerd om ons voor de club ook bestuurlijk te willen in te zetten, dus gaan we met heel veel plezier aan de slag.