Veteranen Kampioen!

vet1
eminentboys
Wat al weken in de lucht hing werd afgelopen zaterdag officieel bekrachtigt: FC Breukelen Veteranen 35+ is kampioen geworden in de 1e klasse F. Een kampioenschap met overtuigende cijfers. In een ongeslagen reeks van 19 wedstrijden werd het onwaarschijnlijke aantal van 53 punten behaald, werden 92 goals gescoord en slechts 18 tegendoelpunten toegestaan. De naaste concurrentie werd door de veteranen van FC Breukelen op een straatlengte (20 punten) achterstand gezet.

De bekroning volgde afgelopen zaterdag; onder leiding van de immer correct fluitende R. Pot won FC Breukelen met 7-2 van middenmoter Eminent Boys. Toch was er in de eerste helft sprake van enige kampioenstress. Na een goed begin met vlot combinatievoetbal en twee snelle goals van Nico en Gerjet, werd de rust in gegaan met ‘slechts’ een 2-1 voorsprong.

Maar zoals zo vaak dit seizoen bleek de tegenstander in de eerste helft compleet kapot gespeeld. Na rust haalde FC Breukelen nog vijf keer de trekker over en scoorde Eminent Boys vlak voor tijd nog een eregoal (Paul: toch jammer van die ene). Doelpuntenmakers in de tweede helft: Amr, Martien en Wilfred. Laatstgenoemde claimde – in de jacht op de door Scala Playhouse gesponsorde topscorersbokaal - zelfs drie goals, maar het was overduidelijk dat de keeper van Eminent Boys bij één van de doelpunten de bal in eigen doel sloeg.

Het in grote getalen aanwezige publiek was na de wedstrijd getuige van een indrukwekkende huldigingsceremonie. Op het terras van de bestuurskamer kreeg het team de zilveren KNVB-kampioensschaal uitgereikt uit handen van speaker Wilco van Schaik. Wat volgde waren emotionele taferelen, bloemen, champagne, bubbelbad en een kampioensfeest dat tot in de late uurtjes duurde. De lat ligt hoog voor volgend seizoen …