Zonovergoten Ajax Vrouwen Clinic bij FC Breukelen

Wie mijn reactie op de wedstrijd van de MB1 tegen TOV wil lezen moet deze week maar even het AD van maandag 11 april erbij pakken. Pagina 10, links bovenin, de reactie van Cor ten Bosch op de verloren wedstrijd van het eerste elftal van FC Breukelen tegen VVZ’49. Voor wat betreft de prestatie van onze dames afgelopen zaterdag sluit ik mij van harte bij hem aan.

Vele, vele malen positiever ben ik over de zondag die daar op volgde. Een heerlijke zondagmiddag op het sportpark aan de Broekdijk Oost.

In samenwerking met AFC Ajax (en de weergoden, of was het JC zelf) heeft FC Breukelen in de regio voetballende meisjes een fantastische en onvergetelijke voetbalmiddag bezorgt.

Als ik rond elf uur het sportpark op kom is daar al volop bedrijvigheid. Een in rode sweaters gehuld team van enthousiaste vrijwilligers is bezig met het uitzetten van diverse parkoersen op veld twee. Opzwepende muziek schalt uit de speakers van de ingehuurde DJ, en twee aardige dames verzorgen de inschrijving. Het belooft een mooie middag te worden, het weer werkt mee en voorzichtig stroomt het veld vol met meisjes van verschillende leeftijden. Ik zie veel bekende maar ook heel veel onbekende gezichten. Zo is er een heel team van Hertha uit Vinkeveen, een meisje in tenue van v.v. Maarssen en zelfs één in dat van AS80, dus waarschijnlijk afkomstig uit Almere.

Even voor twaalf uur signaleer ik ook de eerste Ajax vrouwen, die even later door Dennis de Gier (hoofd organisatie) worden voorgesteld om daarna te worden gekoppeld aan een team van meisjes van gelijkwaardige leeftijd. Vanwege de grote belangstelling voor deze middag is op het laatste moment besloten een vijfde groep toe te voegen. Zij worden gekoppeld aan “oud-FC Breukelen international” Martien. Ook van hem kunnen de dames echt wel wat leren.

Na het maken van een groepsfoto is het tijd voor actie. De meisjes worden door de Ajax vrouwen en de “oud international” begeleid over het parkoers met vijf verschillende trainingsvormen. Alle aspecten van het voetbal komen wel zo’n beetje aan bod.

Elk onderdeel duurt ongeveer twintig minuten, zodat na circa anderhalf uur iedereen het volledige rondje heeft gemaakt. Daarna volgt het beraad van Ajax speelsters en organisatie, want er zijn deze middag prijzen te winnen. Een prachtig shirt voor de meest talentvolle, een bal voor de sportiefste en een bidon voor de speelster met het meeste doorzettingsvermogen. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor het uitdelen van handtekeningen en kan iedereen uitgebreid op de foto met de Ajax vrouwen. Rond 14.30 verlaten vele tevreden voetbalsters en ook ik het complex.

Een prachtige middag georganiseerd door een groepje enthousiastelingen die het meisjes voetbal binnen FC Breukelen een extra impuls willen geven. Als er dan toch een klein minpuntje is te benoemen heeft dat niets met de organisatie te maken maar met de constatering dat veel meiden van onze eigen vereniging zichzelf tekort hebben gedaan door deze middag niet aanwezig te zijn. Het was in alle opzichten een topmiddag, zeker voor herhaling vatbaar.

img_4162

img_4162

img_4164

img_4164

img_4171

img_4171

img_5856

img_5856

img_5885

img_5885

img_5890

img_5890

img_5856-kopie

img_5856-kopie