E5 uit de wachtkamer

e5
desto
Het blijkt snel te kunnen gaan in het voetbal, kon men vorige week na het onverdiende verlies plaatsnemen in de wachtkamer vandaag is die deur keihard dichtgeslagen. Na een onrustige week speelde men vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om niet te ver achterop te raken moest gewonnen worden en niets anders.

Lekker op tijd werd het veld betreden voor de warming up dit in een aangenaam zonnetje. Strak op tijd werd begonnen aan de wedstrijd onder leiding van Jop van Geffen. Direct volgden de eerste aanvallen, dit keer niet van Breukelen maar van DESTO. Binnen 2 minuten stond dan ook de 0-1 op het scorebord. De pogingen om hier wat tegen te doen mislukten met de aanvallen. Na wederom een snelle uitval werd met 6 minuten de 0-2 genoteerd. Hierna leek het wat beter te gaan en zag het ernaar uit dat de ergste bui voorbij was, het ging in ieder geval gelijk op. De aanvallen van de “All Whites” bleken speldenprikjes. Uiteindelijk viel ver in de blessuretijd van de 1e helft nog een goal waardoor gerust werd met een onverwachte 0-3 achterstand.

Tijdens de rust werd getracht de boel op de rails te krijgen. De fouten kwamen door van alles en iedereen maar niet door zichzelf. Iedereen werd op de meest simpele taak gewezen, hard werken en verdedigend met je man mee.

Met de eerste aanvallen stond de keeper van DESTO succes in de weg. Na een kleine 4 minuten was het echter wederom de tegenpartij die effectief met de kansen omsprong, 0-4. Nog was het niet voorbij in de 35e minuut was de 0-5 een feit. Vanaf de aftrap was het Presley die de bal kreeg toegespeeld en dwars door alles slalomde en gevolgd door een enigszins slap schot. De bal draaide via de voet van de keeper alsnog het doel in en zo was het nog geen minuut later 1-5.

De druk nam toe en FC Breukelen kwam vaker voor de goal en kreeg een hele serie corners en hier en daar een vrije trap voor de goal. Zoals gewoonlijk genomen door Samuel en Ryan draaiden de diverse corners fraai voor de goal om ingekopt te worden. Helaas waren zij niet besteed aan de voorhoede waar zij anders wel raad weten en de bal binnenkoppen. Vanuit de zoveelste corner leek Samuel de bal bij de tweede paal binnen te koppen maar kwam hard op de paal.

Comfortabel leunde DESTO achterover en wat Levi, Presley en Ryan ook probeerden de stand veranderde niet. Achterin waren het Timo en Jorian die de gaatjes dicht liepen. Lars hield de laatste minuten zijn doel schoon maar hiermee werd de stand niet acceptabeler. Uiteindelijk was het Tyler die de stand in de laatste minuut naar 2-5 bracht. Door deze nederlaag en het resultaat van De Meern is een tweede kampioenschap niet meer te behalen. Voor de begeleiding de zware taak om de eenheid weer te smeden.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen P.V.C.V. E10 om 8.30 uur en kan getracht worden het geschonden blazoen weer op te poetsen.