E5 Spanning en sensatie

e5
sch44
Het eerste wil winnen van Sliedrecht zagen wij op de site van FC Breukelen. Het lijkt ons niet meer dan logisch dat je een wedstrijd wil winnen, van wie dan ook. Het eerste wil verliezen van Sliedrecht staat zo raar. Spanning en sensatie aan de broekdijk om half drie zult u denken, welnu dit was al om kwart voor negen het geval op veld 3 van FC Breukelen.

Voor de wedstrijd nog even verhuisd van het hobbelige grasveld 1 naar het kunstgras. Iedereen weer aanwezig en dus werd gestart in de vertrouwde formatie zodat een ieder weet wat van hem verwacht wordt. Met een tegenstander welke nog geen enkel punt heeft tegenover zich werd de wedstrijd toch serieus benaderd. Wil je wat bereiken dan moet je gewoon elke wedstrijd willen en winnen. Met FC Breukelen aan de aftrap werd er dan ook fel gestart tegen SCH ’44. Direct drukte FCB door en kreeg men de eerste kans maar de keeper keerde deze bekwaam. Deze bleek later ook een vaardige keeper welke menige redding pleegde voor de tegenstander. Met inmiddels 22 wedstrijden in de benen beginnen sommige pijntjes naar boven te komen maar gespeeld zal er worden zo ontspon zich dan ook een fantastische strijd.

De plaatselijke “superboeren” uit Harmelen deden haar naam eer aan door met veel fysiek de strijd aan te gaan waar de thuisploeg het moet hebben van onverzettelijkheid en techniek. Dit leverde dan ook de eerste helft een wissel wegens een vreemd soort schouderduw op. Wij verwijzen u naar de KNVB spelregels voor de correctheid van een schouderduw. De “All Whites” bleven de aanval zoeken en kwam een aantal malen gevaarlijk voor de goal en met name Deylano speelde met de tegenstander en zette zo menigeen op het verkeerde been. Wanneer de tegenstander voor het doel kwam was daar in eerste instantie Samuel, Jorian en aanvoerder Ryan die simpel de aanvallen stopten anderzijds was het Lars die weer de meest fantastische reddingen had.

Onverwacht werd gerust met 0-0 stand waar vooraf werd gedacht dat het een makkelijke overwinning zou worden. Gehamerd werd dan ook op de snelheid van het spel met uitvallen en SCH met tikkie-takkie uit te spelen.

Begonnen aan de tweede helft pakte de E5 dit goed op en zo kwam met een rush van Presley welke voorzette op Deylano de voorsprong. Deylano schoot hem draaiend in en dit ging zo snel dat de keeper nog bezig was om zich naar de voorgetrokken bal te keren. Niet veel later zorgde Deylano draaiend en dollend voor onrust en kon hij de bal tot Timo schieten. Deze zette aan en liep recht naar de goal zoals wij altijd willen. Met een strak schot zorgde hij voor de 2-0. De inzet van beide teams bleef groot maar de lichte overhand was voor de thuisploeg. Over en weer waren er corners te noteren en ook hier bleek men een overeenkomst te hebben. Zowel FCB als SCH beschikt over een aantal corner specialisten en zo goed als deze allen werden genomen zo weinig resultaat werd er mee gehaald.

Ver in de tweede helft kwam SCH toch tot de aansluitingstreffer. Werd de bal in eerste instantie half weggewerkt bij de tweede paal stond nog een speler, deze bedankte en schoot feilloos raak, 2-1. De druk werd opgevoerd door SCH maar dit leverde niets op. Inmiddels was Levi weer in de spits geposteerd en probeerde en werd voorin gehouden om 2 spelers van de SCH te stoppen. Presley die steeds meer zijn oude niveau haalt sleurde weer ouderwets maar vergat even een bal af te geven om zo een zekere voorsprong neer te zetten. Even later was dit al weer vergeten nadat de bal door Deylano werd voorgezet en zo Levi vrij zette. Deze zette net genoeg stappen om de bal binnen te glijden. Een ware ontlading volgde en het hele team rolde over elkaar van vreugde. Een mooi gezicht en een goede afsluiting van een wedstrijd met natte ruggen van de spanning afgerond met een verdiende winst.

Hierna volgden nog de strafschoppen. Gelukkig zijn de verrichtingen van sommige spelers vastgelegd en kunnen we zeggen we hebben de beelden. Zo ging de bal van Samuel via de keeper tegen de ene paal achter de doellijn om vervolgens al draaiend weer tegen de paal het veld in te rollen, Daarnaast verzilverden Levi, Timo, Jorian en Presley eveneens hun penalty.

Volgende week is er geen wedstrijd maar volgt er een ééndaags trainingskamp welke mede mogelijk gemaakt wordt door de zoveelste sponsor die zich aan de E5 bindt.