FC Breukelen F3 - SVM F1 1-1

f3
svm
Het is alweer even geleden dat er een wedstrijdverslag van de F3 terug te vinden is op de site. Is er dan geen wedstrijd gespeeld zult u zich wellicht afvragen? Waren de kanjers vrij? Waren alle wedstrijden afgelast? Nee, niets van dat alles, de werkelijke reden is dat uw verslaggever geen verslag uit de computer wist te toveren. Daarom even kort de afgelopen weken in samenvatting. Nederlaag voor de beker 4-3 waardoor de F3 helaas is uitgeschakeld. Vorige week in de competitie een 2-2 gelijkspel bij PVCV F7 (de medekampioenskandidaat van de najaarscompetitie) waar een overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Maar toch, na een aantal verliespartijen was daar weer een puntje en nog veel belangrijker al weer wat beter veldspel.

Deze week stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op de rol. We waren dan ook zeer benieuwd wat deze zaterdag zou gaan brengen. Helaas werden we vooraf geconfronteerd met een afmelding van Mauro dus de selectie bestond vandaag uit 8 toppers. Armin keepte de eerste helft en Lieuwe ging de 2e helft op goal in plaats van de geplande Mauro. De tegenstander was een verzameling van leeftijden, van geboortejaar 2007 tm 2009 en dat zag je duidelijk terug. Zonder twijfel was de keeper geboren in 2007 en het zou niet verbazen wanneer dit geen 2007, maar 1997 was. Goeie genade, wat was hij groot. Hij kon uit stand bij de lat en als hij vanuit het midden van de goal z’n armen uitstak, kon hij ongeveer beide doelpalen tegelijk vastpakken…. Ok dat is wellicht wat overdreven maar mijn punt is duidelijk, de keeper was groot.

Desalniettemin waren onze jongens niet geïmponeerd. Fris en fruitig trokken onze mannen ten strijden op deze prachtige zaterdagochtend. Opnieuw hadden de coaches vooral aandacht gevraagd voor de posities en even bij iedereen getest of ze wisten wat links en rechts is. Deze extra aandacht hielp en de “veldbezetting” was alweer een stukje beter dan de vorige keer. Natuurlijk gebeurt het nog meer dan regelmatig dat de rechtsachter linksvoor te vinden is of de spits op de eigen doellijn. Maar steeds vaker gingen onze mannen met overleg en onderlinge coaching over het veld.

Na een minuut of 10 was het tijd voor een hoekschop. Slim werd er geprofiteerd van een praatclubje bij de eerste paal. Waarom weet niemand, maar het was broodnodig om met een man of 3 a 4 door te nemen wat er in de minuten daarvoor allemaal was gebeurd. Ze stonden echter alle 4 met de rug naar de bal, dus slim werd er geprofiteerd van deze onachtzaamheid. De bal werd hard en strak voorgezet en??? DOELPUNT!!!!!! Helaas was dit wel in ons doel, want juist onze mannen lieten zich verrassen en hadden besloten om bij de eerste paal een debat-wedstrijd te houden in plaats van op de tegenstander en de bal te letten.

Tegelijkertijd was dit een mooie “wake-up-call” en vol passie gingen onze mannen ten strijde. Lieuwe veroverde de bal op links en draaide slim naar binnen. Max liep goed de ruimte in op rechts en werd door Lieuwe de diepte ingestuurd. Dit zijn klusjes die je wel aan Max kunt overlaten en koel schoot hij de 1-1 binnen. Het spel golfde daarna op en neer en dat ging ook in de 2e helft verder. Kansen over en weer maar de bal wilde er niet meer in. Gelukkig liep ook een uitbraak van SVM in de slotseconde voor ons goed af. We waren zo druk op zoek naar de 2-1 dat we de verdediging vergaten. 1 diepe bal 10 seconden voor tijd op de spits van SVM en een levensgrote kans op de 1-2 ontstond. De spits, ook wel “rood en groot” genoemd vanwege zijn haarkleur en grote postuur” haalde in 1 keer uit met links en de bal draaide gevaarlijk naar de verre hoek. Onze keeper stond aan de grond genageld en kon de bal alleen maar proberen naast te kijken net zoals iedereen die de F3 een warm hart toedraagt. De collectief uitgezonden positieve energie zorgde ervoor dat de bal aan de goede kant van de paal viel (achterbal) en de scheidsrechter kon met een 1-1 eindstand de wedstrijd beëindigen.

Leuke pot om te zien, goed gevoetbald en het lijkt erop dat onze mannen een klasse hoger inmiddels beginnen aan te haken. Goed gedaan mannen! Volgende week tegen de koploper UVV, dat wordt een pittig potje maar niets is onmogelijk.