Stralende zon-dag E3

e3
demeern
Het is flauw om mee te beginnen, wellicht. Maar de zaterdagochtenden dat ouders en andere fans van de E3 hun hoofden en lijven in de zon kunnen koesteren, maakt het vroege opstaan ruimschoots goed. Of dit ook van invloed is op de prestaties van de jonge voetballers? We denken het niet, want regen of zonneschijn, de E3 balt dit seizoen heel vaak uitgesproken lekker.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen De Meern E10 was het voorbeeld van een heerlijk potje voetbal. Van beide kanten werd er opgebouwd om te winnen. Daarbij stonden aanvallers op scherp en deden middenvelders mee in de aanval. De verdediging kwam door die drang naar voren nog wel eens alleen te staan. Posities in de achterste linie werden niet goed bezet.

Zo werd het ook 0-1 voor de tegenstander. Daar waar keeper Quint zijn mannen goed trachtte te coachen, lukte het de Meern toch de bal in het net te leggen. Al gauw waren de rollen omgedraaid en maakte FC Breukelen een tegengoal. En dat werkte als een katalysator, zoals het wel vaker gaat. De heren toonden zich in de eerste helft gretig, en liepen over de Meern heen.

In de tweede helft herpakte de tegenstander zich en gaf tegengas. Maar het verschil was al gemaakt. En Quint bleef goed keepen, dat dient gezegd! Met 11-5 ging de winst uiteindelijk naar E3. En de zon scheen na afloop nog steeds. Het zou een stralende zon-dag worden….

Een van de hoofdrolspelers van wedstrijd tegen de Meern E10: Quint.